GIULIANO BOSSI,  GELECEĞİN KAPTANLARINA “YÜZEN ŞEHRİN KAPTANI” OLMAYI ANLATTI

İzmir uğraklı MSC Magnifica Gemisi’nin deneyimli İtalyan kaptanı Giuliano Bossi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu

2005 yılından bu yana Türkiye’de Arkas Holding ortaklığı ile faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un en yeni gemisi MSC Magnifica’nın tecrübeli kaptanı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğrenciler ile deneyimlerini paylaştı. 4 Mayıs Salı günü DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit ve İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh’un katıldığı seminere iki yüze yakın öğrenci katıldı.

Genç kaptan adaylarıyla kariyerindeki adımları, görev sırasında başına gelen ilginç olayları ve kargo gemisi ile kruvaziyer gemisi kaptanı olmak arasındaki farkları paylaşan Bossi, “Bir kaptanın duruşu ve çevresiyle iletişimi çok önemlidir. Eğer çalışanlarınız ile iyi geçinmez onlara saygı duymazsanız müşterilerin gözünde hiçbir değeriniz olmaz. Başarılı bir gemi kaptanı olmak için iyi ilişkiler kurmak da en azından kaliteli bir eğitim almak kadar önemlidir” dedi. MSC Cruises gibi profesyonel bir şirkette çalışıyor olmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu belirten kaptan, MSC’nin çevreye duyarlılığına değinerek gemide doğa dostu materyaller kullanıldığını dolayısıyla denizlere duyulan saygının gemilerin iç dekorasyonuna verilen önemden fazla olduğunu söyledi. Bossi, “Gençlere çok değer verdiğini, mesleki kariyerinde ilk kez gençlerden oluşan bu kadar kalabalık bir grubun önünde konuşma yaptığını belirtti ve bu buluşmayı sağlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne teşekkür etti.

Sunum, MSC Magnifica gemisinin Hamburg’daki inşa sürecini gösteren kısa bir film ile devam etti. Türkiye’deki kruvaziyer anlayışının gelişmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederken, çalışmalarıyla destek verenlere de ekibi adına teşekkür etti. 

Aynı zamanda soruları yanıtlayarak yeni nesile ışık tutan Bossi, ilk başta soru sormaya çekinen öğrencilere “Sormaktan çekinmeyin, bu yüzen şehirin benden sonraki kaptanı içinizden biri olabilir” diyerek teşvik etmeyi ihmal etmedi. Sözlerini dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi ile ilgili verdiği teknik bilgiler ile tamamlayan Giuliano Bossi, Prof. Dr. Güldem Cerit tarafından teşekkür plaketi ve alkışlar eşliğinde İzmir’den uğurlandı.


 

Editör: TE Bilişim