Asıl amacı öğrenciler ile şirket yetkililerini bir araya getirerek aralarındaki gelecek işbirliğini sağlamak ve öğrencilerin ileride iş hayatlarının sadece kaptan veya başmühendis olmakla sınırlı kalmayacağını göstermektir. Hem öğrencilerin gelecekte denizcilik sektöründe çalışmak istedikleri şirketler ve alanları tanımları hem de şirketlerin ihtiyaç duydukları zabit adayları hakkında bilgi edinmeleri açısından yoğun ilgi gösterilen 11.Geleneksel Kariyer Günleri'nin son konuğu dünyanın en büyük filolarından birine sahip olan  şirketlerden MSC firması katıldı.


MSC firmasını temsilen okulumuza gelen Operasyon, Gümrük ve Liman Hizmetleri Müdürü Kapt. Savaş  Ercan,İnsan Kaynakları Müdürü Serap Tosun, İnsan Kaynakları Uzmanı Bige Burat firma hakkında öğrencilerimize bilgiler verdiler.Konferans şirketin tanıtım slaytlarıyla başlamış olup yine buradan devam etmiştir.Öğrencilere sunulan bu tanıtımda şirket hakkında önemli bilgiler verilmiş olup öğrencilerin kafasında firma ile ilgili somut bilgiler oluşturulmuştur.Konferansa yoğun ilgi gösteren ITU DF (YDO) öğrencilerinin temel olarak merak ettiği en önemli durum MSC firmasında Türk Zabitlerinin yeri olmuştur.Bu konuda özellikle Kapt.  Savaş  Ercan bilgi alan öğrenciler, şu anda Türk Zabit alımının olmadığını fakat ilerleyen zamanlarda genç Türk Zabitlerinin yapacağı yoğun çalışmalarla kendilerinin bu önemli firmada yer alabilceğini öğrenmiş bulunmaktadır.


Soru-cevap kısmıyla devam eden konferansta son olarak söz alan Kapt.Savaş  Ercan ilerleyen zamanlarda Türk Zabitlerini MSC'nin filolarında görmekten çok memnun olacağını ve bunun içinde elinden gelen her türlü çabayı göstermeye hazır oldugunu fakat bu noktadaki görevin en başta biz öğrencilere düştüğünü vurgulamıştır.Etkinlik öğrenci ve şirket yetkililerinin karşılıklı sohbetleriyle birlikte kampüs içerisinde yer alan kokteyl alanında devam etmiştir.


İTÜ DF KARİYER KULÜBÜ öğrencileri tarafından organize edilen 11. Geleneksel Kariyer Günleri MSC ile firması ile kapanışını yapmış oldu.

 

Editör: TE Bilişim