299 metre uzunluğundaki konteyner gemisi MSC Flaminia'da 15 Temmuz tarihinde  önce patlama olmuş ardından yangın çıkmıştı. Yangında geminin orta bölümündeki konteynerler tamamen yanarken gemi de önemli ölçüde hasar görmüştü.

Daha sonra Almanya'nın Jade-Weser Limanına çekilen gemideki konteynerler boşaltılarak geminin içerisine dolan yangın söndürmek için sıkılan sular tahliye edilmeye başlanmıştı.

1 Mart 2013 günü gemiden tahliye edilen söndürme suyunu taşıyan son tanker de Danimarka'ya doğru yola çıktı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, MSC Flaminia, Almanya'dan hareketle Romanya'ya gidecek ve bu seyri esnasında da doğal olarak Türk Boğazlarından geçecek. Gemi, Mangalia'daki Daewoo tersanelerinde tamire alınacak. Daewoo Romanya tersaneleri MSC Flaminia'nın inşa edildiği Kore'deki Daewoo tersanelerinin bir şubesi durumunda. Tersanede geminin değiştirilmesi gereken vasat bölgesindeki parçaları ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Geminin hareketi 8 Mart tarihine planlanmıştı ancak ertelendi. Geminin klas belgeleri güncel durumda, ayrıca geminin denge ve güvenlik durumu da Alman Loydu tarafından onaylandı.

Gemi hareketi için  Romanya'dan onay bekliyor.

Geminin Almanya'dan Romanya'ya 10 günde ulaşması bekleniyor. Kendi makinesiyle seyir yapabilecek durumda olduğu öğrenilen gemi, yedek çekilmeyecek.

 

 

Editör: TE Bilişim