MSC CRUISES'UN İLK YENİ NESİL GEMİSİ, “MSC MERAVIGLIA” ADINI ALDI

MSC Cruises’un yeni Vista jenerasyonu mega gemisinin ilk çelik kesimi yapıldı. 2017 Mayıs ayında tamamlanması beklenen 5 bin 700 yolcu kapasiteli yeni nesil kruvaziyer gemisine MSC Meraviglia adı verildi.

Saint-Nazaire'de, STX France tesislerinde gerçekleştirilen kesim töreninde, MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, basın mensuplarına ve davetlilere, yapımı 2017 Mayıs ayında tamamlanması beklenen ve 2015 Haziran ayında rezervasyon alımına başlanacağı, en ileri teknolojiyle donatılmış, 5 bin 700 misafir kapasiteli, 167 bin 600 brüt tonajlı gemiye MSC Meraviglia adı verileceğini duyurdu.

msc_3-001.jpg

MSC Meraviglia, seferlere başlayacağı ilk yaz sezonunda Batı Akdeniz rotasını izleyecek. Gemi, Cenova, Marsilya ve Barselona olmak üzere üç ana limana sahip ilk gemi olacak. MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago; MSC Meraviglia'nın dünya çapında Avrupa merkezli bir kruvaziyer şirketi tarafından inşa edilen en büyük ve en yenilikçi kruvaziyer gemisi olacağını belirtterek şunları söyledi;

msc_1-001.jpg

"Bu çelik kesim töreni ile şirketimiz gelişim planı çerçevesinde önemli bir noktaya ulaştı. Bu planla MSC Cruises, kapasitesini 7 yeni gemiyle ve 5.1 milyar euroluk yatırım planıyla iki katına çıkaracak. MSC Meraviglia, sektördeki en doğa dostu ve en güvenli gemilerden olmakla kalmayıp aynı zamanda bunlar arasında teknolojik açıdan da en gelişmiş olanı olacak. Sadece birkaç hafta içinde misafirlerin bu muhteşem gemi için rezervasyon yaptırabilecek olmasından ötürü büyük bir heyecan duyuyoruz. Misafirlerimiz, MSC Meraviglia'nın olağanüstü konforu ve stiliyle dünyadaki en heyecanlı rotalara seyahat edecek."

MSC Meraviglia, STX France firmasına yaptırılacak iki aynı sınıf gemiden ilki olacak. İkinci gemi, 2019 yılında hizmete girecek. MSC Cruises, ayrıca 2022 yılına kadar iki adet daha Vista projesi gemi yaptırmayı planlıyor. Akdeniz, Güney Amerika, Güney Afrika'nın pazar lideri ve dünyanın en büyük özel kruvaziyer şirketi olan MSC Cruises, 5.1 milyar euroluk büyüme planında çok önemli bir noktaya ulaştı. 2004 yılından beri gemi kapasitesi açısından yüzde 800 büyüyen MSC Cruises, 2014 yılında 1.67 milyon misafir taşıyarak, 1.5 milyar euro ciro elde etti. 2015 yılında ise MSC Cruises, yüzde 10'luk ilave bir büyüme öngörüyor.

msc_meraviglia_1.jpg

MSC Cruises, ayrıca kısa bir süre önce, 2017 Kasım ayında lansmanı yapılması planlanan, "Seaside" sınıfı yeni nesil gemisinin isminin ise MSC Seaside olacağını duyurdu. Gemi tüm yıl boyunca Miami'den Karayipler'e seferler yapacak.

MSC Cruises Türkiye

Türkiye’de 2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığıyla faaliyet gösteren MSC Cruises Türkiye, 10 yıldır gerçekleştirdiği İstanbul ve İzmir hareketli Ege Adriyatik programının yanı sıra, modern filosundaki 12 gemisi ile Akdeniz'de yıl boyunca, Kuzey Avrupa, Atlantik Okyanusu, Karayipler, Fransız Antilleri, Güney Amerika, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avustralya’da ise mevsimsel güzergahlar ile birbirinden farklı destinasyonlara seyahat imkanı sunuyor.

Editör: TE Bilişim