İsviçre merkezli lider konteyner hattı Mediterranean Shipping Company (MSC), filosuna agresif bir şekilde ikinci el konteyner gemisi eklemeye devam ediyor. Brokerlar MSC'nin bu hafta 2 yeni satın alım anlaşması yaptığını açıkladı.

MSC, 2000 yapımı 1.730 teu'luk Amanda D isimli konteyner gemisini Peter Dohle Schiffahrts'tan açıklanmayan bir fiyata satın aldı. Geminin adı MSC Panaya olarak değiştirildi.

Hem Advanced Shipping & Trading hem de Clarksons'un bildirdiğine göre, MSC ayrıca 2006 yapımı 5.642 teu post-panamax tipi konteyner gemisi Granville Bridge'i Japonya merkezli Doun Kisen'inden satın aldı Fiyat bu gemi için de belirsiz kaldı. Aynı zamanda Granville Bridge gemisinin geçtiğimiz haftalarda Japon şirket tarafından MSC'ye 14 milyon $ karşılığında satıldığı bildirilen Grenville Bridge'in kardeş gemisi olduğu belirtiliyor.

MSC ayın başlarında 158 milyon $ değerinde 7.849 ila 8.500 teu arasında değişen altı Alman konteyner gemisinin satın alındığını bildirmişti. Ayrıca MSC'nin komisyoncular tarafından 2005 yapımı 4.800 teu'luk Baltic East gemisinin Sinokor Maritime'den 12 milyon dolara aldığı belirtildi. Bunun yanında MSC'nin 2006 yapımı 2.490 teu'luk Bomar Hermes'i açıklanmayan bir fiyatla Borealis Finance'den satın aldığı da biliniyor.

Bildirilen tüm anlaşmalar onaylanırsa, MSC’nin sahip olduğu filo yaklaşık 206 gemiye yükslecek.

Ayrıca analistlerin geçen hafta yayınladığı bir raporda, MSC'nin yakında dünyanın en büyük deniz taşıyıcısı olan Maersk'i geçebileceğini öne sürmüştü.

Editör: TE Bilişim