MPC Container Ships, likiditeyi iyileştirmek ve şirketin filosunu, pazarın beklenen toparlanması içinde konumunu optimize edebilmesi için zaman sağlamak amacıyla tahvil sahiplerinden ve borç verenlerden onay istiyor. 1.000 ila 3.000 TEU arasında değişen 68 konteyner besleyici gemi işleten şirket, planın onaylanması gerektiğini ya da iflasa veya varlıklarının satışına gitmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

Devam eden COVID-19 pandemisinin önemli bir olumsuz etkiye sahip olduğunu ve devam etmesinin beklendiğini söyleyen şirket, kargo hacimlerinde keskin bir düşüş yaşadığını belirtti.

Yeniden yapılandırma ve yeniden sermayelendirme planı, şirketin bilançosunu güçlendirmek ve kısa vadeli likidite gereksinimlerini gidermek için tasarlandı. Temel bileşenler arasında 15 milyon $ 'lık yeni nakit özkaynak bulunmaktadır. Şirket ayrıca, feragat, vade uzatımı ve aynı ödeme faizleri dahil olmak üzere bonolarında değişiklik yapmak istemektedir.

MPC , Nisan 2017'de faaliyete geçti ve o zamandan bu yana tahmini yüzde 15 pazar payına sahip en büyük konteyner besleyici gemi şirketlerinden birine dönüştü. Mayıs ayında şirket, işletme gelirlerinde net 11 milyon dolar zarar bildirdi.

CEO Constantin Baack, “COVID-19'un hızla yayılması, çeşitli ülkelerde salgına karşı koymak için alınan önleyici tedbirler ve konteynerli mal ticareti üzerindeki kaçınılmaz etkiler, beklentilerimize kıyasla ekonomik koşulların önemli ölçüde bozulmasına neden oldu. Bu durumun ciddiyeti, toparlanmanın zamanlamasını ve şeklini öngörmeyi zorlaştırıyor." dedi.

Bazı büyük nakliye hatları ve limanlar son zamanlarda küresel ekonomik gerileme nedeniyle düşüşlerde bir dengelenme işareti gördüklerini söyleseler de, daha küçük şirketlerin birçoğu sektörde yeniden yapılanmalarına yol açan bir baskı altına girdi.

Editör: TE Bilişim