Moldova, deniz limanı açtı

Bir kara ülkesi olan Moldova’nın denize çıkışına imkan sağlayan liman açıldı.

Novosti ajansının haberine göre, uluslararası serbest liman kompleksi Giurgiulesti’nin Tuna sahilinde yer alan ilk yolcu deniz limanının açılışı, Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin’in katılımıyla yapıldı. Limanın günlük 300 yolcu kapasitesi bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Voronin, bu liman vasıtasıyla Moldova’nın Tuna Nehri’ni kullanarak denizlere açıldığını ve bölge ülkelerine ulaşabildiğini belirtti.

Moldova’nın artık bir deniz ülkesi hüviyetine büründüğünü ve uluslararası toplumda vizyonu ve jeopolitik statüsünün değiştiğini ifade eden Voronin, bundan böyle Giurgiulesti limanını Moldova’nın diğer bölgelerinde demir yolu, otoyol ve küçük havaalanı inşasını da geliştireceğini söyledi. Açılış töreninden sonra, limandan ilk yolcu gemisi “Prenses Elena” yolcularıyla birlikte İstanbul’a uğurlandı. Giurgiulesti-İstanbul arasında haftada bir sefer düzenleneceği belirtildi.

Uluslararası serbest liman kompleksi Giurgiulesti’nin inşasına Belçikalı ve Azerbaycanlı yatırımcılar tarafından 2005 yılında başlanmıştı. Ticaret terminalinin inşası ise devam ediyor.

Editör: TE Bilişim