Mısır'dan Filistin konvoyuna geçiş yasağı 

Gazze'ye gitmek üzere yola çıkan "Filistin'e Yol Açık" uluslararası konvoyu, Mısır'ın ekibi götürecek gemiye izin vermemesi nedeniyle Ürdün'ün liman kenti Akabe'de bekliyor.

Geceyi Akabe'de geçiren konvoydakiler, yakılan ateşin etrafında toplandılar. Bazıları uyku tulumlarıyla sokakta yattı, bazıları ise araçlarında uyudu.

Konvoyun Türkiye organizatörü İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz Mısır izin verinceye kadar burada bekleyeceğiz. Gerekirse Mısır konsolosluğunun önünde toplanıp Mısır'ı protesto edeceğiz" dedi.

"Filistin'e Yol Açık" uluslararası konvoyunda yer alan Amerikalı ve İngilizler de ülkelerinde Mısır aleyhine protesto eylemleri başlatacaklarını belirttiler.

Konvoyun yurt dışı organizatörü George Galloway, "Biz Gazze'ye girmek için binlerce kilometre yoldan geldik. Burada bekleyişimizi sürdüreceğiz. Ama Mısır izin vermezse, protesto eylemlerine başlayacağız. Hem şu an bulunduğumuz Akabe'de, hem de Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim eylemimiz son derece insani bir hareket. Kimseye bir düşmanlığımız yok" diye konuştu.

Uluslararası konvoyun Kızıldeniz üzerinden Nueybe Limanı'na geçmesi için Mısır hükümetinden izin alınması gerekiyor.
 

Editör: TE Bilişim