Mısır'da bekletilen TIR şoförleri dönüyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mısır'ın Port Said Limanında bekletilen TIR'lar ve şoförlerinin, girişimler sonunda Türkiye'ye geri dönüşlerinin başladığını belirterek, şoförlerin bayramı aileleriyle birlikte evlerinde geçireceklerini söyledi.

Gelişmeyle ilgili yazılı açıklama yapan Zafer Çağlayan,

"Suudi Arabistan'da bulunan araçların dönüşü sorunsuz olarak başlatılırken, Mısır'ın Port Said Limanı'nda bulunan araçlar, Mısır'daki acentenin alacaklarına karşılık olarak alıkonulmuştu.Sıkıntının temeli Ro-Ro firması (Sisa Denizcilik) ile Mısırlı acenta arasında yaşanan alacak-verecek meselesinden kaynaklanmıştır.

Gerek ilgili makamlara, gerekse borçlu Ro-Ro firması Sisa Denizcilik yetkililerine bu durumun kabul edilemeyeceği hatırlatılmış, araçlarımızın sürücüleri ile birlikte güvenli bir şekilde Türkiye'ye dönüşlerinin sağlanması için gerekli girişimler yapılmış ve UND'nin gerekli ödemeleri yapması suretiyle bugün itibariyle şoförlerimizin ve araçlarının Türkiye'ye dönüşü önündeki engeller kaldırılmıştır." ifadelerini kullandı.

İlk seferin yapıldığı 26 Nisan 2012 tarihinden bu yana Mısır üzerinden Körfez ülkelerine ulaştırılan TIR sayısının 13 bini geçtiğine dikkat çeken Çağlayan, geçtiğimiz günlerde söz konusu hatta faaliyet gösteren Ro-Ro firmalarından birinin seferlerini durdurması sonucunda, 224 aracın Suudi Arabistan'da, 94 aracın ise Mısır'da mahsur kaldığı bilgisini aktardı. (CİHAN)

Editör: TE Bilişim