Mirach kaptanı dahil 7 Türk mürettebat serbest

 Mirach gemisi 4 Nisan 2011 tarihinde Hindistan'ın Güneyinde sığ sularda kayalıklara çarparak batmıştı. Gemi, Pakistan'a götürmek üzere demir cevheri taşımaktaydı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Kanyakumari mahalli idaresi, geminin  25 kişilik mürettebatından halen tutuklu bulunan gemi kaptanı dahil mürettebattan kalan 7 kişiyi de dün serbest bıraktı.

İçlerinde Türk, Gürcü ve Azeri vatandaşlarının bulunduğu 18 kişi ise daha önce serbest bırakılmıştı.

Gemi 4 Nisan tarihinde battıktan sonra yerel polis mahalli idare yetkililerinin ve Deniz İşleri Genel Müdürlüğünün talimatı ile  tüm mürettebatın pasaportlarına el koymuş ve mürettabatı Nagercoll yakınlarında bir meskende gözetim altına almıştı.

Gözetim altına alınan mürettebata hiç bir dava açılmaması ve  konunun medyaya da yansımasıyla yerel idare Mayıs ayında 15 kişiyi serbest bırakmak zorunda kalmıştı.

Daha sonra 3 kişi daha insani nedenlerle serbest bırakılmıştı.

Geri kalan mürettebattan Gemi Kaptanı dahil 7 kişi ise dün serbest bırakıldı.  Serbest bırakılan denizciler, kendilerine yardım eden ITF yetkililerine, medyaya ve Denizciler Yardım Hattı'na teşekkür ederek evlerine dönmek üzere bugün Hindistan'dan ayrıldılar.

Mahkeme tarafından yapılan tebligatlara rağmen denizcileri göz altında tutarak hürriyetlerini engelleyen yerel yönetim ise denizcilerin yasa dışı olarak gözetim altına alınmış olduklarını kabul etmiyor.

 
Editör: TE Bilişim