Önceki ay Hindistan'ın güneyinde kayalıklara çarparak batan Mira Denizcilik'e ait Mirach adlı geminin taşımakta olduğu 25.842 ton demir cevheri  yükünün sahibi Pakistan'ın özelleştirilen çelik devi Pakistan Steel Mills, geminin yükünün tam sigortalı olduğunu ve şirketin geminin batmasından ve yükün kaybından ötürü bir zarara uğramayacağını açıkladı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, şirket sözcüsü, yaptığı açıklamada Pakistan Steel şirketinin ithal ettiği bütün ürünlerin sigortalandığını bundan dolayı da kazadan sonra sigortacı kuruluşla durumun görüşüldüğünü, Ulusal Sigorta Şirketinin hasarı hemen ödemeyi kabul ettiğini bildirdi.

Sözcü, M/V Mirach gemisinin batmasından ve yükün kaybından ötürü Pakistan Steel'in hiç bir kaybının olmayacağını bildirdi.

Sözcü, M/V Mirc gemisinin armatörünün Singapur merkezli Comtrack Company değil, bir Türk şirketi olduğunu da belirtti. Şirket sözcüsü, geminin 1982 yılı yapımı, 27 bin tonun üzerinde taşıma kapasitesine sahip bir gemi olduğunu söyleyerek, sigortası olmayan ve denize elverişliliği bulunmayan hiç bir geminin seyrine müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim