Gözyaşartan kavuşma      

Hindistan'ın 15 mil açığında yaklaşık 4 ay mahsur kalan Mira Denizciliğe ait Mira gemisinin 16 Türk 8 Azeri denizcisi İstanbul'a geldi. Denizcilerin İstanbul'a gelişinde aileler uzun zaman beklemenin verdiği hasretle yakınlarını karşılarında görünce sevinç çığlıkları attı .Çocuklarına kavuşan annelerde bol bol gözyaşı döktü. Uçağın inişi öncesi aileler Dış Hatlar Terminali'nde bir araya geldi.

Türk Hava Yollarına ait uçakla Mumbai'den İstanbul'a gelen 16 Türk gemiciyi aileleri ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal karşıladı.Aileler ve gemicilerle bir basın açıklaması yapan Soysal, mahsur kalan mürettebatın ailelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sesini duyurduğunu anlatarak, birilerinin yaşananlara kulaklarını tıkadığını ifade etti.

Soysal, mürettebatın sağ salim gelmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "155 gündür bir dram yaşanıyordu. Kayıt dışı çalıştırılan ve orada açlığa susuzluğa mahkum edilen gençlerimiz ailelerine kavuştular. Medya bu konuda üzerine düşeni yapmıştır. Hiçbir gencimiz dünyanın bir ucunda mahsur kalmamasını diliyoruz. Bu konuda daha duyarlı olmamız gerekiyor" dedi.

Panama bayraklı Mira isimli geminin kaptanı Hasan Sandıkçı gemide 3 ay kaldıklarını anlatarak, okyanusta yaşana hava şartlarından dolayı geminin daha fazla dayanmasının mümkün olmadığını dile getirdi.Sandıkçı, geminin su aldığını ve yakıtları olmadığından gemideki suyu tahliye edemediklerini anlatarak, Dışişleri Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ve Hindistan'daki Büyükelçilik yetkililerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini kaydetti. Hindistan'daki bürokrasinin çok ağır işlediğini belirten Sandıkçı, kurtarılmalarını sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.Mürettebattan Mustafa Öksüz de yardım çağrılarına cevap alamadıklarını anlatarak, gemideki suyu tahliye etmek için kendilerine yakıt getiren gemiye bindiklerini ve bu sayede kurtulduklarını ifade etti..

Aşçıbaşı Murat Aygür'de "Suyumuz yoktu hiçbir şeyimiz yoktu.Hayatta kalma mücadelesi verdik.ödiye konuşurken altı aydan beri maaş alamadıklarını ve tekrar denize açılacaklarını da sözlerine ekledi. Atatürk Havalimanından ayrılan Türk mürettebat kendilerini karşılamaya gelen bir avukata vekaletname vermek üzere notere gitti.

Mira Gemisi'ndeki Türk mürettabat döndü / 3
 
Mira Gemisi'ndeki Türk mürettabat döndü / 1

Mira Gemisi'ndeki Türk mürettabat döndü / 2

 

Editör: TE Bilişim