DOKUZ EYLÜL’DE 15. GELENEKSEL KIŞ KARİYER GÜNLERİ  BAŞLADI

MIP GENEL MÜDÜRÜ KAPTAN PHILLIPS: “LİMANLARDA KAPTANLAR VE BAŞMÜHENDİSLER YÖNETİM GÖREVLERİ ÜSTLENİYOR”


Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ni 6-17 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştiriyor.

6 Aralık 2010 günü Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kpt. Selçuk NAS’ın açılışı ile başlayan Kariyer Günleri’nde ilk olarak Mersin International Port (MIP) temsilcilerinin sunumları gerçekleştirildi. MIP adına Genel Müdür Kaptan John PHILLIPS ve Altyapı İşleri Müdür Yardımcısı İskender DİNLER Mersin International Port hakkında bilgiler verdiler. Öğrenciler bir kaptanın dünyanın sayılı liman kuruluşlarından PSA (Port of Singapore Authority) ortaklığındaki bir limanda Genel Müdür olmasının nasıl gerçekleşebildiğini sorduklarında, Kaptan Phillips kendisinin 30 yılı aşkın bir süredir denizcilik sektöründe görev yaptığını belirterek bu çerçevede pek çok liman projesi içinde yer aldığını söyleyerek kaptanların ve başmühedislerin limanlarda çok önemli görevler üstlendiklerini açıkladı.

1975 yılında P&O Denizcilik, Londra'da seyir zabiti olarak çalışmaya başlayan John Phillips, 26 yaşında 1. Sınıf Uzak Yol Sertifikasına hak kazandı ve bir çok farklı gemide görev alarak dünya çevresindeki bir çok limanı dolaştı. Phillips 1987 yılında görevine kıyıda devam etmeye başlayarak limancılık sektöründe üst düzey yönetici olarak çeşitli görevler aldı. Görevinin bir parçası olarak Avrupa ve İskandinavya ülkelerindeki bir çok farklı liman projelerinde yer alan Kaptan Phillips 2007 yılının Ağustos ayında MIP'ye katıldı.

DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin Mersin Limanına ilişkin tüm sorularını yanıtlayan Genel Müdür John Phillips, Mersin Limanının mevcut potansiyelini ve büyüme stratejilerini açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri iki hafta boyunca aynı hızıyla devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim