MİNİK RESSAMLARIN ESERLERİ HASTANE DUVARLARINI SÜSLÜYOR…

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında hayata geçirilen “Çocuk Hastanelerindeki Çocuklarımızı Sanatla Buluşturma Projesi” devam ediyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında gerçekleşen protokol gereğince Oda tarafından düzenlenen resim yarışmalarında oluşturulan koleksiyonların bir kısmı Ege Üniversitesi Sanat Koleksiyonu’na bağışlandı.

Proje kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde 150, Çocuk Cerrahisi Polikliniği’nde ise 55 resmin yer aldığı resim sergisinin açılışı, E.Ü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, E. Ü Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükcüler, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh’un katılımıyla gerçekleştirildi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, hastalıkları nedeniyle hastanelerde yatan çocukları sanatla iç içe daha güzel ortamlara kavuşturmayı ve onlara küçük yaşlardan itibaren deniz sevgisini aşılamak istediklerini söyledi. 

Dologh, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması’nın ilkini 2005 yılında gerçekleştirdik. Bunu 2006, 2007 ve 2008 yılları takip etti. Yarışmamız artık geleneksel hale geldi. Onlar o kadar güzel anlatıyorlar ki denizi resim ve yazılarında. Biz, denizi sevdirmeye çalışıyoruz. Denizin güzelliklerini göstermeye anlatmaya çalışıyoruz. Sevgili Rektörümüz Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ile yaptığımız protokol ile bu hedefimizi hastanelerimizde tedavi gören çocuklarımızı da kapsayacak şekilde genişlettik ve gelen eserlerin bir kısmını Üniversitenin Sanat Koleksiyonu’na bağışladık. Şimdi 272 adet ‘deniz’ konulu resimlerin bir kısmı E.Ü Çocuk Hastanesi ile E.Ü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın duvarlarını süslüyor.  “Denizci Millet, Denizci Ülke” sloganını benimseyen Odamızın denizcilik ile ilgili çalışmalarına verilen desteğe teşekkür ediyorum” diye konuştu.
E.Ü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy ise,  böylesine güzel bir projenin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını, DTO İzmir şubesi tarafından her yıl ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının hastanelerde tedavi gören çocuklar arasında da düzenlenmesini önerdi.

 

Editör: TE Bilişim