Ece Su ihmal kurbanı mı? Sirkeci'deki arabalı vapur kazası soruşturması sürüyor. Gözaltına alınan kaptan ve iki personelin sorguları devam ediyor.Kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su'nun dedesi Fevzi Delibaş, olayda ihmal olduğunu savundu.

Cumartesi günü yaşanan kazada, denize gömülen aracın içindeki Ebru Güleren Yılmaz ile Mine Dalkılıç kendi imkanlarıyla kurtulmuştu. 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın hayatını kaybettiği kazada yaralanan anneanne Şaziye Güleren'in durumu ise kritik. 

Kazanın ardından Sadabat isimli arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay im ile iki personel gözaltına alınmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında, kaptan ve iki personelin sorgusu sürüyor. 3 kişinin polis sorgularının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Bu arada, 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın cenazesi, adli tıp kurumundan alındı. Gözü yaşlı dede Fevzi Delibaş, olayda ihmal olduğunu savunarak, "böyle bir mantık var mı. Bir ihmal var. Bir önlem almadan feribotu nasıl kaldırırsın" diye konuştu. 

Minik Ece'nin cenazesi, Halkalı Hoca ömer Çetinsaya Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

Kaza nasıl oldu?

Kazayla ilgili Denizhaber'in görüşüne başvurduğu uzmanlar; "Araç normal şartlarda feribot rampasından düşemez. Düşebilmesi için aracın ön lastiklerinin rampa üzerinde arka lastiklerinin sahilde bulunduğu esnada feribotun hareket etmiş olması gerekir. Teknik arıza, dikkatsizlik ya da ihmal olabilir." şeklinde görüş bildirdiler. 

Editör: TE Bilişim