“MİLGEM hepimizin göğsünü kabarttı”

Yalova Valiliği himayesinde Liman Başkanlığı ve Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen "Denizcilik Zirvesi"nde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Denizcilik Meclisi Başkanı ve İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit de ülkedeki 80 tersanenin 2020 yılındaki sipariş sayısının 170 gemi olduğunu söyledi.

Bunların büyük çoğunluğunu feribotlar, balıkçı ve açık deniz hizmet gemileri ile römorkörlerin oluşturduğunu aktaran Düzgit, Türkiye’nin adet bazında Çin, Japonya ve Güney Kore’den sonra 4’üncü büyük üretici olduğunu belirtti.

Düzgit, Türkiye’nin gemi inşa sanayinde söz sahibi ülkelerden biri haline geldiğini belirterek, “Yat üreticilerimiz de özelikle 24 metre üstü süper yat inşasında, 2007’den itibaren istikrarlı bir yükseliş gösterdi. Bugün Türkiye 3 bin 71 metre toplam uzunluğunda, 85 metreye kadar süper yat inşasında dünyada üçüncüdür. Öte yandan MİLGEM’den alınan sonuç, ulus olarak hepimizin göğsünü kabarttı.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim