MİDİLLİ'YE GEMİ SEFERLERİ BAŞLIYOR

FOÇA- Midilli, Dikili- Midilli ve Foça- Karaburun- Mordoğan Ring seferleri 5 Haziran cumartesi günü başlıyor. Geçen yıllarda yoğun ilgi gören ve yaz sezonlarında tekrarlanan seferler, TURYOL'un 700 yolcu kapasiteli Kaptan Enabir Can ve 850 yolcu kapasiteli Kaptan Şevket İyidere adlı gemileriyle yapılacak.

2005 yılından beri haftada iki kez Yunanistan'ın Midilli Adası ile İzmir'in Dikili ilçesi arasında sefer yapan Yunanistan'ın Costar Lines firmasına ait Konstantinos G. adlı Ro-Ro gemisinin Dikili seferlerinin iptal edilmesi üzerine bu yıl Midilli- Dikili seferlerinin de TURYOL firması tarafından yapılacağı bildirildi.

Turyol firması Foça temsilcisi Can Pınar yaptığı açıklamada, Foça- Midilli arasında karşılıklı olarak haftada üç, Dikili- Midilli arasında 2 sefer düzenleneceğini söyledi. Yunanistan'ın vize uygulaması devam ettiği için Türkiye'den gidişlerde yolcu sayısını istenilen düzeye çıkarmakta zorlandıklarını kaydeden Pınar,

"Gerek Midilli adasında yaşayan Yunanlılar, gerekse adada tatil yapan yabancı turistler bu seferlere yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle pazar alışverişi yapmak için gelenlerin yanında ülkemizin bu yöresini kısa süreli de olsa görmek için gelenler yolcularımız da var. Rahat ve keyifli bir deniz yolculuğu yaparak karşı sahilde gün geçirmek isteyen vatandaşlarımızın ilgi ve talepleri doğrultusunda Foça- Karaburun- Mordoğan Ring seferlerimiz de sefer sayısı arttırılarak devam etmektedir" dedi.

Foça'dan Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri saat 18.00'da kalkan gemiler saat 20.30'da Midilli adasına ulaşıyor. Midilli'den Çarşamba ve Perşembe günleri saat 08.30'da, Pazar günü ise 18.00'da Foça'ya dönmek üzere hareket ediyor. Bilet fiyatları 1 hafta içinde gidiş- dönüş yapılması halinde yetişkinler için 35 euro, 4- 12 yaş çocuklar için 20 euro, bebekler için ücretsiz, 12 kişi ve üzeri gruplar için 25 euro olarak belirlendi. Tek yön biletleri yetişkinlere 20, 4- 12 yaş çocuklara 10 euro olarak uygulanacak.

Midilli'den Dikili'ye Salı ve Cumartesi günleri saat 08.30'da kalkacak gemiler, aynı günler saat 18.00'da dönüş yapacak. Dikili- Midilli arası yolculuk yaklaşık bir saat sürüyor.

Foça- Karaburun- Mordoğan- Foça arasında yapılacak ring seferlerinde ücret yetişkinler için gidiş dönüş 15, öğrenci 8, tek gidişlerde yetişkin 8 ve tek gidiş öğrenci 5 olarak belirlendi.

Gemi kalkış saatleri:

-Foça: Salı, Çarşamba ve Cuma günleri saat 09.00 ve 19.00, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ve 19.00'da.
-Karaburun: Salı, Çarşamba, Cuma günleri saat 10.00 ve 21.00, Cumartesi ve Pazar günleri 11.00 ve 21.00.
-Mordoğan: Salı, Çarşamba, Cuma günleri saat 11.00 ve 20.00, Cumartesi ve Pazar günleri 12.00 ve 20.00.

 

Editör: TE Bilişim