Sabah yazarı Prof. Dr. Aydın Ayaydın; 1 Mayıs Pazar günkü yazısında Karahasan Denizcilik'in Metin Kalkavan'ın Almanya'da söylediği sözlere cevabını yayınladı. Prof. Ayaydın'ın "Artık yargının nihai kararını beklemeli" diyerek bitirdiği yazısı şöyle:

Kalkavan'a cevap var...

Almanya'da Flensburger Tersanesi'nde, UN Ro-ro tarafından yaptırılan Marmara Gemisi'nin denize indirilmesi töreninde bir konuşma yapan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın sözlerini geçen hafta bu köşede sizlere aktarmıştım.

Metin Kalkavan, konuşmasının bir bölümünde yurt dışından Türk denizcilik sektörüne açılan kredilerin durdurulmasının kaynağı olarak ismini vermeden Karahasanoğlu Denizcilik'i işaret etmişti.

Karahasanoğlu Denizcilik adına Tuğrul Selek'in gönderdiği cevapta; "Kreditör finans kuruluşu ile Betpark aramızda hukuki anlaşmazlık olduğu doğrudur. Ancak Kalkavan'ın dediği gibi haklı olan finans kuruluşu değildir. Karahasanoğlu Denizciliktir. Nitekim yargılamada yerel mahkeme haklı olduğumuza karar verdi. Metin Kalkavan ve bazı denizcilik firmaları, söz konusu finans kuruluşuna şirin gözükmek için onların yanında yer aldı ve aleyhimize kampanya başlattılar. Metin Kalkavan, Yargıtay'ın bozma kararını törende bulunanlara müjdelemesini anlamak mümkün değildir. Bizi temsil eden Deniz Ticaret Odası Başkanı'nın , duymasını arzu ettiği gibi değil, gerçeklerin ortaya çıkmasından sonra ne diyeceklerini merak ediyorum diyen Karahasanoğlu Denizcilik'in karşı cevabını da yayınladıktan sonra, yargının nihai kararını beklemenin en doğru yol olacağını düşünüyorum"dedi.

(Kaynak: Sabah Gazetesi)

Editör: TE Bilişim