Deniz Ticaret Odası (DTO) Olağan Genel Kurulu için yeniden başkan adayı olan Metin Kalkavan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında soruları yanıtladı. "Denizcilik Değerlendirme Paneli"nde  Kalkavan, gazetecilerden habercilik mesleklerine saygıyla açık bir şekilde ön yargısız sorularını sormalarını istedi.

DenizTV'den canlı olarak yayınlanan toplantıda ilk sorular Piri Reis Üniversitesi’ne dair oldu. Daha sonra Kaptan  Haber Whatsapp grubundan yöneltilen DTO Petrol ticari faaliyette bulunup ciddi miktar paranın tahsil edilemediği bazı gemilere yakit ikmali yapıp parasını ödeyip tahsil edemedigi söylenmektedir, bu konuyu açıklar mısınız şeklinde soruya ise "31.12.2017' de alacağı olan  5 milyon TL DTO Petrol bu alacağının  28.03.2018 itibari ile 2.483.000  TL olduğunu söyledi.

Yine bir soru üzerine yaptığı gezileri seçim gezisi kapsamında değil DTO Başkanı olarak şube ve üye ziyaretleri kapsamında yaptığını dolayısıyla gezilerde seçim konuşmadığını iddia etti.

Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi’yle kıyaslanmasa da yardımların süreceğini belirtti.

“Piri Reis Üniversitesi kendi üniversitemiz. Dolayısıyla kaynaklarımız çoğunlukla oraya gitmeye devam edecek. Türk Deniz Eğitim Vakfı aracılığıyla normalde her sene iki üniversite ve iki liseye yardım yaparız.  Son zamanlarda bunda eksiklikler yaşandı. Ama yine de meslek liselerine ve belli üniversitelerin belli bölümlerine desteklerimiz olmaya devam edecek. Tabi Piri Reis Üniversitesi bizim üniversitemiz olduğundan kıyaslanamaz.  Bizim ki tematik bir üniversite. Zaten odaların görevleri arasında kazancını eğitim kurumlarına paylaştıracak diye bir kural yok. Ama odalar isterse üniversite kurumlarına öncülük edebilir. Üniversiteler bugün kimsenin malı değil, devletindir. Sonuçta her şekilde onlara bağlıyız. Dolayısıyla Piri Reis Üniversitesi söz konusu olunca bunların tartışılması bile belli kişilerin algı yönetimi ve çarpıtmasından başka bir şey değil" dedi.

Kalkavan ayrıca , Oda içerisinde gerçekleştirilenleri sadece kendisine mal etmediğini ve yaptıklarında bir başarı varsa, bu başarıda herkesin payı olduğunu söyleyerek; "Hala ekip olarak yönetimde başarılı işler yaptığımızı düşünüyoruz. Biz başarılıysak siz de içindesiniz, biz başarısızsak siz dışarıda nasıl başarılı oluyorsunuz ekip değil miyiz? Biz başarılı mıyız değil miyiz?" dedi.

‘Beyaz Hat oluşturulacak’

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, denizcileri gerekli yerlere yönlendirmek için acil durum hattı oluşturacakları bir projelerinin olduğuna değindi. ‘Beyaz Hat oluşturacağız’ diyen Kalkavan, bu hat ile denizcilerin acil durumda yapması gerekenler hakkında bilgi vereceklerini ve koordinasyon sağlayacaklarını ifade etti.

Kalkavan, sözlerini şöyle sonlandırdı; ‘Projelerimiz çok büyük projeler, kaç tanesini gerçekleştiririz bilmiyorum. Biz zihniyeti değiştirmeye çalışıyoruz, insanları değiştirerek sistemi düzeltmeye çabalıyoruz. Tabi ki daha iyisini yapabiliriz, her şeyin daha iyisi yapılabilir. Projelerimizin hepsi insan odaklı, insana değer katmayı hedefleyen bir vizyonla devam ediyoruz. Deniz Ticaret Odası çok büyük bir güç, bu gücü iyi kullanmak lazım.’

Editör: TE Bilişim