Meryem Gemisi'nde 120 gönüllü kadın olacak 

Gazze'ye ulaştırmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan Meryem gemisi, önümüzdeki Pazar günü Lübnan'dan Gazze'ye yola çıkıyor.

İsrail'in uyguladığı ablukayı kırmayı hedefleyen ve 120 gönüllü kadınla yardım taşıyan Meryem gemisi, Lübnan'ın Kuzey sahili Trablus'tan Kıbrıs'a oradan da Gazze'ye gitmeyi hedefliyor. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı amansız ablukayı kırmak amacıyla bir yardım gemisi de Lübnan'dan yola çıkıyor. Mavi Marmara'nın ardından Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan Meryem gemisinde ABD, Avrupa ve çeşitli Arap ülkelerinden toplam 120 kadın gönüllü bulunuyor.

Özgür Filistin Hareketi Başkanı Yasir Kaşık, Meryem yardım gemisinin Pazar günü Lübnan'ın Kuzey sahili Trablus limanından yola çıkacağını söyledi. Kaşık, "Meryem yardım gemisinde ABD, Avrupa, Arap ülkeleri ve Batılı ülkelerden yaklaşık 120 gönüllü kadın eylemci bulunuyor. Meryem gemisi Pazar günü insani yardımları muhasara altında olan Gazze'ye yardım ulaştırmak için yola çıkacak." dedi. Kaşık ayrıca ikinci gemi olan Naci Al Ali gemisinin de Meryem gemisinden 48 saat sonra hareket edeceğini bildirdi. Yasir Kaşık, "Yaklaşık 20 mürettebatın bulunduğu gemide tıbbı malzemeler, çocuk tıbbı malzemesi bulunuyor.

Bu gemi de Kıbrıs'a oradan da Gazze'ye geçecek." şeklinde konuştu. İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırdığı gibi Meryem gemisine saldırma ihtimaline karşı ise Kaşık, "Bu uluslararası toplumun bir testi olacak. Çünkü biz Filistin'e uluslararası toplumun tanıdığı Gazze limanına gidiyoruz. Gemileri yönelik her hangi bir saldırıyı korsanlık olarak değerlendiririz. Biz uluslar arası kanunlara saygılıyız." ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim