Mersin'e 3 Gemi Dolusu Japon Gelecek

Valilik Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya Eğitim Filosu Kurmay Başkanı Albay Jyunichi Shimo, Japonya Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Keichi Seto ve Japonya Eğitim Filosu'ndan Binbaşı Madoka Sato, Vali Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Albay Jyunichi Shimo, ziyaret sırasında, ''2010 Japonya Yılı'' kapsamında Mersin'de düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili Vali Aksoy'dan destek istedi.

Mersin'de düzenlenecek etkinliklerden en önemlisinin, ''Ertuğrul Şehitleri 120. Yıl Anma Törenleri'' olacağını ifade eden Shimo, bu amaçla Japon Donanması'ndan 3 geminin 700 askerle 1 Eylül'de Mersin'e geleceğini belirtti.

Japonya'nın Kushimoto kenti açıklarında 120 yıl önce batan Ertuğrul Firkateyni'nde 580 Türk denizcinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Shimo, bu facianın Türk ve Japon milletleri arasında yakınlaşmaya vesile olduğunu vurgulayarak, ''Amacımız hem Türk denizcileri anmak, hem de Mersin halkıyla kaynaşmaktır. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Valimizin desteğini rica ediyoruz'' diye konuştu.

Vali Aksoy da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eylül ayında yapılacak programda her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Kushimoto Belediyesi'nin ''kardeş şehir'' olduğunu hatırlatan Aksoy, bu çerçevede önceki yıllarda Japonya'ya gittiklerini ve oradan olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını ifade ederek, kentte düzenlenecek etkinliklerin, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini inandığını vurguladı.

Mersin'de bulunan Türk-Japon Dostluk Derneği'nin, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha iyi noktalara taşınması için önemli gayretleri olduğuna işaret eden Aksoy şunları kaydetti:

''2010 Japon Yılı kapsamında yapılacak etkinliklerle iki ülke insanının birbirine daha da yakınlaşması için güzel bir ortam yaratılacak. Bu ziyaretlerin, bu tür ilişkileri daha iyi bir noktaya getirmesini umuyorum.''

Editör: TE Bilişim