Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

MERSİN (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Yeni bir anayasayı mutlaka Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz artık bu Anayasa bize dar geliyor. Türkiye'nin önünü açabilecek, Türkiye'yi daha da ileri seviyelere götürebilecek bir reform hareketine yeni dönemde de devam edeceğiz" dedi. 

Elvan, seçim çalışmaları için geldiği Mersin'de, otoban girişinde, partililer ve vatandaşlar tarafından araçlarla karşılandı. 

Şehir merkezinde konvoy eşliğinde seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan Elvan, AK Parti il binasındaki toplantıya katıldı. Elvan, burada yaptığı konuşmada, şimdiye kadar yaptıkları bütün başarılı işlerin arkasında teşkilatlarının güçlü desteğinin olduğunu söyledi. 

AK Parti teşkilatları olarak 1 Kasım'a kadar çok çalışacaklarını ve birlikte Türkiye'nin önünü açacaklarını anlatan Elvan, 1 Kasım akşamı ise seçim zaferini tüm Mersin ve Türkiye olarak kutlayacaklarını belirtti. 

AK Parti'nin reform ve hizmet hareketi olmasının yanı sıra vizyon sahibi bir parti olduğunu da vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Biz bugüne kadar Batılıların 'sessiz devrim' dediği çok sayıda, Türkiye'nin özellikle temel hak ve hürriyetleri, demokrasi alanında çok önem arz eden konularının üzerine gittik. Önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Türkiye'yi bir anlamda demokrasi alanında bir üst sınıfa atlattık. Bunlar kolay olmadı. Sizlerin bize verdiğiniz destekle başardık. Yeni dönemde de yine reformcu bir parti olacağız. Yeni bir anayasayı mutlaka Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz artık bu Anayasa bize dar geliyor. Türkiye'nin önünü açabilecek, Türkiye'yi daha da ileri seviyelere götürebilecek bir reform hareketine yeni dönemde de devam edeceğiz."

Partisinin dün açıklanan seçim beyannamesinin çok kapsamlı olduğunun altını çizen Elvan, "Özellikle 7 Haziran sonrası çok yüksek oranda bir oy almamıza rağmen tek başımıza iktidara gelemedik. Bizler de ilk önce sizleri dinledik. Acaba bizim eksiklerimiz neydi. Bundan sonra neler yapmalıyız. Bu eksikliklerimizi nasıl gideririz diye sizlere sorduk" dedi. 

7 Haziran sonrasında halka indiklerini, vatandaşların istek ve taleplerini sorduklarını anlatan Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aslında icraat yönüyle iş, aş yönüyle AK Parti'den memnuniyet oranı oldukça yüksekti ama yine de vatandaşlarımızın o taleplerini birer birer tüm kesimler itibarıyla dikkate alarak bir seçim beyannamesi hazırladık. Yaklaşık, bir aydır seçim beyannamesi üzerinde partili arkadaşlarımla çalıştık. Yeni doğan çocuğumuzdan gençlerimize, gençlerimizden yaşlılarımıza, işçimizden emeklimize, çiftçimizden memurumuza varıncaya kadar çok önemli kararlar aldık. Bunları seçim beyannamemizde sizlere açıkladık."

Partililere seçim beyannamesindeki maddeleri anlatan Elvan, AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerine hazır olduklarını kaydetti. 

Mersin'ine yapılacak yatırımlara da değinen Elvan, Mersin'i sadece Akdeniz değil, Türkiye'nin en önemli denizcilik ve taşımacılık merkezlerinden biri haline getireceklerini belirterek, "Taşımacılık ve transit ticaretinde Mersin artık söz sahibi olacak. Bununla ilgili altyapılar oluşturacağız. Türkiye'nin en büyük konteyner limanını Mersin'de inşa edeceğiz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim