Türkiye'nin bazı bölümlerinde yaz mevsiminin etkileri yavaş yavaş azalırken, Mersin'de halen akşam saatlerine kadar denize girilebiliyor.

Yaz tatilinin bitmesine sayılı günlerin kalmasını fırsat bilen tatilciler, Silifke ve Erdemli ilçesine bağlı sahil bandında yazın tadını çıkarıyor. Tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alan Atakent beldesini tercih edenler, denize girip serinleme ve sahilde güneşlenmenin yanı sıra kumda çocuklarla çeşitli oyunlar oynayıp, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıyor.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Susanoğlu ve Kapızlı plajlarının yaklaşık 12 kilometrelik kesintisiz bir sahil şeridine sahip olduğunu ve böylesine uzun kumsalı bulunan sahillerin dünyada çok az yerde bulunduğu belirtti.

Uzun kumsalın yer aldığı sahillerde bulunan otel, motel ve yazlıkların tatilcilerin konaklama sıkıntısını ortadan kaldırdığını anlatan Uslu, kışın nüfusu 10 binin altında olan beldedeki nüfusun, yaz aylarında 300 bini bulduğunu bildirdi.

Sahillerin bu dönemde sakin olduğunu ve bu durumun vatandaşların daha iyi tatil yapmasına olanak sağladığını ifade eden Uslu, "Türkiye'nin bazı bölümlerinde yaz mevsimi etkisini yavaş yavaş kaybetmesine rağmen, Mersin'de halen akşam saatlerine kadar denize girilebiliyor. Yaz tatili bitmeden tatilin tadını çıkarmak isteyenleri, beldemize bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim