Mersin Limanı’nda uzlaşma

MERSİN Limanı’nda yükleme, boşaltma ve nakliye işlerini yapan taşeron firmada çalışırken işten çıkarılan ve yaklaşık 4 aydır eylem yapan işçilerle, işveren arasında uzlaşma sağlandığı bildirildi.

Liman A Kapısı önünde işçilerle birlikte açıklama yapan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Sendikası Genel Başkanı Kenan Öztürk, limanda çalışan işçilerin, Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduğu için işten çıkartıldığını ileri sürdü. Öztürk, bugün gelinen noktada görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “İşveren ve ana şirketin bize sunmuş olduğu teklif, ilk etapta 140 işçinin hemen işbaşı yapması, geri kalan 49 işçinin de 1 ay içinde işlerinin başına dönmesi yönünde. Bir uzlaşma sağlandı, görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Mersin Limanı’na gelerek, eylemdeki işçilere destek veren EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ise, Türkiye’de işçi sınıfının sendikal mücadelesinin her zaman zorluklarla sürdürüldüğüne dikkat çekti. Tüzel, sendikal hakların her zaman kağıt üzerinde kaldığını, işçi sınıfının sadece örgütlü gücüyle söz konusu haklarını kullanabildiğini ve Mersin Limanı’ndaki işçilerin başlatmış olduğu eylemin de bunun en güçlü örneği olduğunu savundu. (dha)

Editör: TE Bilişim