Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve aynı zamanda Gıda Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Gıda Sanayii Meslek Komitesi Üyeleri ile birlikte Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül'ü ziyaret etti.
 
2023 vizyonunu gerçekleştirmek için neler yapılması gerektiğini bugünden konuşulması gerektiğini belirten Çomu, “500 milyar dolar ihracat hedefi bulunuyor. Böylesi bir ihracat potansiyeli için limanlarımızın 3 kat daha fazla çalışması gerekiyor. Mersin limanın böyle bir kapasiteyi kaldırması mümkün değil. Bu sebeple Adana'da konteynır taşımacılığına imkan veren bir liman, bugünden yapılmalı” dedi.

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 'Adana Tarım Stratejisi 2013-2017” adlı çalışmasında belirttiği 'katma değeri yüksek zirai faaliyetlere yönelmenin gerekliliği' fikrini sonuna kadar desteklediklerini de açıklayan Çomu, “Mevcut üretimin ihtiyacı karşılamaya yetmediği yağlı tohumda, bu ziraatı bugüne dek yapmayan çiftçimizin yağlı tohum üretimine yöneltilmesi gerekiyor. Yine çok önemi olduğuna inandığımız konu, Çukurova'da sulama imkânını daha fazla genişletmeliyiz ve hatta modern yöntemlerle sulama yapmayı yaygınlaştırmalıyız. Daha verimli sulama ile bodur meyveciliği geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim