Mersin ile Lazkiye Kardeş Şehir Oldu

Düzenlenen protokol töreninde Lazkiye Belediye Başkanı Walid Sahbi Kassouma, Mersin Büyükşehir Belediye Maşkanı Özcan'a Lazkiye tarihinde önemli bir yere sahip olduğu belirtilen bakır anahtarı hediye etti.

Uzun bir zamandan bu yana Lazkiye ile kardeş şehir uygulaması için emek verdiklerini belirten Başkan Özcan, kardeş şehir uygulamasının sadece şehirlerin değil ülkelerin de ilişkilerin geliştirilmesinden önemli olduğunu söyledi.

Mersin ile Lazkiye'nin uzun zamandan bu yana iyi ikili ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Özcan, imzalanacak protokolün ise bu iyi ilişkilerin resmileştiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Mersin'de Lazkiyeli çok sayıda vatandaşın barındığı bir mahallenin olduğunu anlatan Özcan, "Lazkiye'de de 50 bine yakın Türk vatandaşımız da yaşıyor. 2 ülkenin zamanında yaptığı politikalar nedeniyle zaman zaman ülkelerimiz, birbirlerine sırtını döndü. Bu nedenle iki kültürün birbirine yakın olmasına rağmen, özellikle ticari ilişkiler istenilen seviyeye getirilememişti. ancak artık ümit ediyorum ki, ticaretten sosyal hayata kadar her anlamdaki ilişkilerimiz maksimum seviyeye çıkarılır." diye konuştu.

Lazkiye Belediye Başkanı Kassouma da, Lazkiye'nin tüm güzelliklerinden Türk halkının haberdar olduğunu söyledi.

İlişkilerin iyileştirilmesinin her 2 kent yetkilileri tarafından istendiğini, bu konuda da ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Kassovma, Türkiye'deki mevcut iradenin ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çok etkin çalıştığına dikkat çekti.

Kassouma şöyle konuştu; "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ülkemizdeki ziyaretlerini sürdürdüğü şu günlerde, bizim ise Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi olan Mersin'de kardeşlik protokolü imzalamamız, ayrı bir önem teşkil etmektedir. Bizlerde en az Türk halkı kadar ilişkilerimizin artırılmasını istiyoruz. Bu konuda 2 ülkenin büyüklerinin yaptığı çalışmaların önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeleri sağlayacağını ümit ediyoruz."

sondakika.com

Editör: TE Bilişim