MERSİN-BEYRUT RO-RO BAŞLIYOR

İki ülke arasındaki deniz ulaşımını sağlayacak seferin tanıtımı, seferin gerçekleştirileceği ''Azzurra'' adlı gemide yapıldı.
 
Mersin ile Beyrut'un arasında gerçekleştirilecek feribot seferlerinin bugün başlayacağı bildirildi. İki ülke arasındaki deniz ulaşımını sağlayacak seferin tanıtımı, seferin gerçekleştirileceği ''Azzurra'' adlı gemide yapıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tanıtımda yaptığı konuşmada, Mersin'in uluslararası limanı, ticareti ile kültürel ve ekonomik aktiviteleri açısından Türkiye'yi Ortadoğu ve Asya'ya bağlayan bir merkez konumunda olduğunu söyledi. Ekonomik gelişmelerin temenniler ve dileklerle değil, gerçekçeler, tespitler ve derinliklerle ilgili olduğunu belirten Güzeloğlu, ''Türkiye'nin işlenecek cevheri niteliğindeki Mersin, bütün yönüyle artık bir dünya kenti ve uluslararası ilgi merkezidir. Mersin ile Beyrut arasında başlayacak bu seferler Türkiye ile Lübnan arasında bir köprü kurmanın ötesinde bir dünya kenti olan Mersin'i, Ortadoğu ölçeğinde çok daha tanınır hale getirecektir'' dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut da başlatılacak seferle Mersin adına belki küçük, ama kent ekonomisinin geleceği adına önemli bir tohum attıklarını söyledi. MTSO çatısı altında oluşturdukları platformlarla ortaya koydukları hedefleri planlı bir şekilde takip ettiklerini ve strateji oluşturduklarını anlatan Aşut, gerçekleştirilecek seferlerin de bunların bir meyvesi olduğunu kaydetti.

Fergün Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Fehim Küçük ise Türkiye ile KKTC arasındaki deniz ulaşımını yerine getirerek, ''Anavatan'' ile ''yavru vatan''ı birbirine yakınlaştırdıklarını söyledi. Mersin ile Beyrut arasında başlatılan seferlerin önümüzdeki süreçte Mısır ile Mersin arasında gerçekleştirmeyi arzuladıklarını belirten Küçük, ''Şirketimizin filosunda değişik tipte 10 deniz aracı bulunmaktadır. Şirketimiz KKTC ile Türkiye arasında seferlerine Taşucu-Mersin güzergahında yaz kış devam etmektedir. Yaz aylarında Anamur, Alanya, Gazimagosa, Lazkiye seferleri de yapmaktayız'' diye konuştu.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar da Fergün Denizcilik'e ait gemi hakkında bilgiler verdi. Geminin 97 metre uzunluğunda ve 700 yolcu kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Olcar, ''Gemi 20 tır veya 30 kamyon ya da 200 otomobil taşıyacak kapasiteye sahip. Kış döneminde pazartesi ve perşembe olmak üzere haftada bir gün düzenlenecek seferlerin, 3 ay sonra sonra haftada 3, yaz döneminde ise her gün düzenlenmesi planlanıyor'' dedi. Konuşmaların ardından Fergün Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, Vali Güzeloğlu'na gemi dümeni şeklinde plaket verdi. Daha sonra Güzeloğlu ve beraberindekiler gemiyi inceledi.

19213

 

 

Editör: TE Bilişim