İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) Başkanı M. Ali Genelioğlu, 140 ülkeye ihracat yaptıklarını, ihtiyaçlarına cevap verilmesi halinde Akdeniz limanlarını tercih edeceklerini söyledi. Genelioğlu, açılacak yeni sevkiyat depolarının da hem kaliteyi hem de rekabeti getireceğini belirtti.

İSMİAD Port Akdeniz Antalya Liman yetkilileri ile ortak akıl toplantısında bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleşen toplantısında, mermer taşımacılığında kalitenin arttırılması için neler yapılabileceğinin üzerinde duruldu. Dünya deniz ticaretinin üçte birinin Akdeniz limanlarından gerçekleştiğini belirten Port Akdeniz Antalya Limanları Genel Müdür Vekili Özgür Sert, 2012 yılında 186 bin konteyner mermer sevkiyatı yaptıklarını, 2013 yılı içinde 15 milyon dolarlık yatırımla daha iyi şartlarda hizmet vermek istediklerini, sağlanacak yeni depolarla da daha hızlı blok mermer sevkiyatı gerçekleştireceklerini söyledi.

Özel limanların devreye girmesiyle limancılıkta verilen hizmetin kalitesinin de yükseldiğini vurgulayan Sert, ekipman ve insan yatırımlarıyla birlikte operasyonlar hızlanmaya başladığını, bunun da gemilerin limanlarda kalış sürelerini kısaltarak ticaretin hareketlenmesine ve diğer ülkeler ile armatörlerin Türk limanlarına olan bakış açısını değiştirmesine neden olduğunu kaydetti. Sert, "Biz bu bakışı korumak ve geliştirmek için, deneyimli ve eğitimli tüm kadromuz ile çalışmakta ve önümüzdeki yıllarda Antalya'ya Port Akdeniz önderliğinde yeni değerler katmayı hedeflemekteyiz." dedi.

İSMİAD Başkanı M. Ali Genelioğlu da, İscehisarlı mermercilerinin dünyanın 140 ülkesine ihracat yaptığını, Antalya'daki liman işletmelerinin de ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti. Mermercilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulunması halinde Akdeniz limanlarını tercih edeceklerini, aynı zamanda açılacak olan yeni sevkiyat depolarının hem kaliteyi hem de rekabeti getirmesi ile birlikte hızlı çözümler sunacağını belirtti.

S.S. 57 Nolu İscehisar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ümit Azgın, Antalya-Korkuteli mermer ocaklarından gelen taleplere cevap veremediklerini, bununda Antalya limanın çok rağbet görmemesi, gümrük müşavirlerinin sayısının İzmir'den az olması, operasyon hızını etkilediğini belitti. Azgı, "Antalya limanlarının İscehisarlı mermercilerin sevkiyatlarda karşılaştığı problemleri en aza indirmeleri gerçekleştiğinde sevkiyatlarının Antalya limanlarına kayması kaçınılmaz olacaktır." şeklinde konuştu.

Antalya Port Akdeniz şirket yetkileri İscehisar'daki ziyaretleri sırasında dernek üyelerinden, Karamehmet Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özcan, blok mermer takozlama ücretlerinin düzenlenmesiyle Antalya limanlarının kullanma oranlarının artacağı ve depolama ücretlerinin düşürülmesiyle hem üretici hem taşıyıcı firmalarına kazançlarının artacağını kaydetti.
Editör: TE Bilişim