Merdivenaltı üretime dünya markası etiketi

 SAHİL Güvenlik ekipleri tehlikeli suları aşarak Yunan adalarına ulaşmaya çalışan göçmenlerle ilgili operasyonlarına devam ederken, Emniyet de ‘ölüm yeleği’ diye adlandırılan sahte can yeleklerine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre geçen yıl toplam 5 bin 719 can yeleğine el konuldu. Bu yılın ilk haftasında ise bin 263 can yeleği toplandı. Satan işyerlerine vergi denetmenlerince idari para cezası uygulandı.

BÜYÜK CEZALAR GELECEK

İçine suyu emdiğinde batan sünger, yalıtım ve dolgu malzemeleri doldurulan bu can yelekleriyle ilgili 2 prosedür bulunuyor. Biri, standart bakımından TSE’nin denetim yapması. Diğeri ise marka sahteciliğinden Mali Şube’nin işlem yapması.. Emniyet yetkilileri, toplanan yeleklerden taklit olan markaların avukatlarıyla görüştü. Markaların şikayetçi olması sağlandı. Artık bu adımdan sonra ölüm yeleği satan ve üretenlerin marka sahteciliğinden de büyük cezalar almaları bekleniyor.

YELEK BAŞINA 1800 LİRA

Yetkililerden alınan bilgiye göre, denetmenler çalışmalar sırasında can yeleklerinden numuneler de aldı. TSE’nin inceleme yapacağı, buna göre bir daha standart dışı can yeleği satmaları halinde bu işyerlerine yelek başına bin 800 TL ceza kesileceği kaydedildi. Ayrıca, sahte ürünler için ulaşılan ve şikayetçi olmaları sağlanan markalar sayesinde bu işyerlerine marka kanununa muhalefetten de işlem yapılabilecek. Sahte can yeleklerinin fiyatı ise 35 - 70 TL arasında değişiyor.

HÜRRİYET

Editör: TE Bilişim