Şile'de, kurtarma botunun kayalıklara çarparak parçalanması sonucu hayatını kaybeden denizci Mehmet Genç gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şile'de fırtına nedeniyle batan geminin personelini kurtarmak için denize açılan kurtarma botunun kayalıklara çarparak parçalanması sonucu hayatını kaybeden denizci Mehmet Genç’in cenazesine 11 gün sonra ulaşılmıştı. Denizci Genç için bugün ikindi namazına müteakip Beykoz Ortaçeşme Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Mehmet Genç’in eşi Dilek, kızları Gökçe, Göknur, babası Osman ve çok sayıda yakını katıldı. Oldukça kalabalık olduğu gözlenen törende, Mehmet Genç’in yeğenleri Türk bayrağına sarılı tabutun başında taziyeleri kabul etti.

Bu sırada denizci Genç’in halası Ayşe Süzer, Türk bayrağına sarılı tabutun başında ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

GİRESUN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Kurtarma Botu’nun Çarkçısı Mehmet Genç (48), Şalaklı köyünde toprağa verildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Ekibinde Çarkçı olarak görev yapan Mehmet Genç’in cenazesi İstanbul’dan memleketi Giresun’un Görele İlçesi Şalaklı köyüne getirildi. Önce baba evine getirilen Türk bayrağına sarılı cenaze daha sonra Şalaklı Köyü Merkez Camiine götürüldü. Şalaklı köyünde düzenlenen cenaze törenine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Giresun Jandarma Alay Komutanı Selahattin Acar, Giresun İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, şehidin eşi Dilek, babası Osman, annesi Esma Genç ve çok sayıda yakını katıldı. Cenazede ayrıca Kıyı Emniyeti Deniz Hizmetleri Daire Başkanı Aslan Dede ve İdare ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yaşar Bayrak ve çok sayıda Kıyı Emniyet çalışanı da cenaze merasiminde hazır bulundu. 

Mehmet Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, "Yapılan açıklamalarda belirtildiği gibi dayım Mehmet Genç ve kaptan Cemil Özben, o gün izinli olmalarına rağmen evden çağırıldı. Dayım Mehmet Genç, göreve çıkmadan önce internetten geminin kurtarılmasını ve geminin operasyonunu izliyor. Daha sonra internetten dubayı gösteriyor ve kendi gemisinin o dalgayı aşamayacağını söyleyerek çıkıyor evden. Göreve çıkarken kesinlikle sefere çıkmak gibi bir durumları yok. Bizim burada tek isteğimiz var Şile'deki sahil güvenlikteki arkadaşlar duyduklarını gördüklerini mahkemede paylaşsın" dedi.

Olayın ardından üst düzeyde kimsenin aramadığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Dayımın kayıp olmasından 6 gün sonra Bakan telefonla dayımın babası Osman dedemi arayarak baş sağlığı diledi. Onun dışında evimizi ve bizleri ne bir arayan ne de bir gelen oldu. Giresun’da bizleri birebir gelip taziye ziyaretinde bulunan başta Giresun valisi olmak üzere tüm Giresun protokolüne teşekkür ediyoruz. İnsan kendi emniyetini almadan başkalarını kurtarmaya gidemez. Gitmek istemeyen insanları tehdit zoruyla gönderdiler. Bizim hukuk mücadelemiz 18 Aralık 2012 Salı günü başlayacaktır”

Mehmet Genç, cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim