24 – 27 MART 2011 tarihleri arasında düzenlenen  KaptanHaber.com'un da basın destekçisi olduğu Akdeniz çanağının en büyük dalış ve su sporları fuarı "MEDEX İSTANBUL 2011 Dalış, Su Sporları & Doğa Sporları ve Sportif Balıkçılık Fuarı" İstanbul fuar merkezinde  Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk tarafından açıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan medex fuarı organizatörü Niyazi Çoşkunsoy, 4.’sü düzenlenen medex fuarında dalışın bir sektör olarak görülmesinden çok mutlu olduğunu ve bunun daha ileri taşınması için ellerlinden geleni yapacaklarını söyledi.

Çoşkunsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Yıl içerisinde (özellikle dalışın turizm bazında) yaptığım ulusal ve uluslar arası görüşmeler var. Bu görüşmeler, beni inanılmaz üzüyor. Hala daha ülkelere anlatabilmiş değiliz bu ülkede dalış turizmi olduğunu. Uluslar arası bazda daha fazla tanıtılmaya ihtiyacımız var.

Niyazi Çoşkunsoy’un açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk.  Sualtı Dalış Federasyonu olarak büyük bir aile olduklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu aile derken  sadece Federasyona kayıtlı 520 bin üyeyi kastetmiyorum. Belki onun yarısı kadar da dışarıda gerek distirbitör, gerek fuar çalışmaları, gerek başka çalışmalar ile bu ailenin başka çocukları olduğuna da inanıyorum. Bir şeyi sergilemez, onu tanımazsanız, o şeyi geliştiremezsiniz. Bunlar sualtı topluluğunu kendi iç dayanışması ile bütün ülkeler özellikle Dünya Federasyonuna üye bazı ülkeler, bu işi çok iyi başarmışlardır. Bu başarıyı Türkiye’de yakalamak üzeredir.’

MEDEX Ödülleri" Sualtı Onur ödülü Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk tarafından Tahsin Ceylan'a taktim edildi.

 

Editör: TE Bilişim