MED MARİNE ZORLA ARMATÖR OLUYOR

Med Marine’nin Ereğli’deki tersanesinde İsveçli bir firma için inşa ettiği 3 kimyasal tanker, armatörün vazgeçmesiyle tersanenin elinde kaldı.
16 Nisan 2009 Perşembe 08:36
 
Med Marine’nin Ereğli’deki tersanesinde İsveçli bir firma için inşa ettiği üç kimyasal tanker, armatörün almaktan vazgeçmesiyle tersanenin elinde kaldı. Med Marine gemileri işletmek için hazırlık yapıyor.

Tradewinds’de yayınlanan bir habere göre Med Marine, kısa bir süre sonra gruba yeni bir iş kolu ekleyecek. Ticari gemi işletmek için hazırlıklar yapan Med Marine’nin böyle bir karar almasının nedeni ise İsveçli armatörün, Ereğli Tersanesi’nde inşa edilen üç tankeri almaktan vazgeçmesi.

İsveçli Srap Shipping, Ereğli Tersanesi’ne sipariş ettiği 8400 dwt’lik üç kimyasal tankeri, finansal sıkıntılardan dolayı alamayacağını tersaneye bildirdi. Srab’ın Başkanı Micheal Berlin yaptığı açıklamada “Eğer Med Marine konuyu mahkemeye taşısaydı, şirketimiz iflas edebilirdi” dedi.

Böyle olunca Med Marine de gemileri kiralamaya karar verdi ve Srab’ın da depozitosu yandı. Med Marine Satış ve Pazarlama Müdürü Melis Üçüncü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeni kurulacak bölümün işleteceği gemi sayısının birkaç yıl içinde altı tankere kadar çıkabileceğini belirtti. İsveçli armatörün vazgeçtiği üç tanker dışında tersanenin sipariş defterinde Med Marine’nin kendi için inşa edeceği iki tanker daha bulunuyor. İlk üç gemiden ilkinin bir ay içinde hazır olacağı ikincisinin ise mayıs sonunda suya ineceği ve üçüncü geminin de bu yıl sonunda hazır olacağı belirtiliyor.

Kontratı iptal eden İsveçli armatör, gemileri bareboat (çıplak gemi) olarak kiralamak için görüşmelere devam ediyor.(Perşembe Rotası)

 

Editör: TE Bilişim