Med Marine ve Svitzer, iki adet buzkırıcı römorkör için sözleşme imzaladılar. Yeni 30 metre buz kırıcı sınıfı römorkörlerin sırasıyla 2020’nin dördüncü çeyreği ile 2021’in ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Römorkörlerin Svitzer’in İskandinavya operasyonlarının ihtiyaçlarına göre inşa edileceği bildirilirken yeni TundRA 3000 serisi araçlar, Kanadalı Robert Allan tarafından Fince ve İşveççe’de buz sınıfı olarak adlandırılan 1A’ya göre tasarlanacak. Azimuth Stern Drive (ASD) römorkörler, 60 ton çekiş gücüne sahip olacaklar. Svitzer, yeni römorkörleri halen çalışan ve 40 ton çekiş gücüne sahip olan Svitzer Helios and Svitzer Dynan’ın yerine kullanmaya başlayacak. Svitzer İskandinavya ve Almanya Direktörü Mattias Hellström, sözleşmeyle ilgili olarak yeni tasarım TundRA 3000 buzkırıcılı römorkörler için Med Marine ile yakın olarak çalışmaktan memnun olduklarını söyledi.

Hellström, yeni römorkörlerin Svitzer’in özellikle İskandinavya operasyonlarındaki gücünü artıracağını belirtti.

Med Marine CEO’su Hakan Şen ise, Svitzer ile iki römorkörlük anlaşmayı imzalamaktan dolayı çok kutlu olduklarını dile getirerek gemilerin Ereğli Tersanesi’nde en üst teknoloji ile inşa edileceğini bildirdi.

İlk teslim edilecek römorkörün ağırlıklı olarak Danimarka ile İsveç’te liman hizmetlerinde; ikincisinin ise İsveç’in Trollhättan şehrinde bulunan Vänern Gölü’nde kullanılacağı ifade edildi.

TundRA 3000’lerin özellikleri:

Uzunluk : 30 metre

Genişlik : 12.6 metre

Derinlik : 5.7 metre

Çekiş gücü : 60 ton

Makine gücü : Approx 3900 kW

med_marine-001.jpg

DENİZHABER 

Editör: TE Bilişim