Med Marine, İnşasını Yaptığı Limak -1 Adlı Römorkörü Hizmete Alıyor

Med Marine Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. LİMAK 1 adlı yeni inşa römorkörünü İskenderun Körfezi’nde hizmete alıyor

Türkiye’nin önde gelen kılavuzluk ve römorkör şirketi Med Marine, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında gruba ait Ereğli Gemi Tersanesi’nde inşa ettiği sekiz adet römorkörden üçüncüsü olan LİMAK 1 adlı römorkörü İskenderun Körfezi’nde hizmete alıyor.

6 Adet Römorkörün ilki tamamlandı

Ereğli Gemi Tersanesi tarafından 2015 yılı Ağustos ve Eylül ayları içinde teslimatı yapılan 2 x 45 TBP ASD römorköre ilave olarak inşasına başlanan 6 adet 60 TBP ASD römorkörlerden ilki tamamlanarak Med Marine Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ nin İskenderun Körfezi’ndeki operasyonlarına tahsis edilmek üzere teslim edildi.

İskenderun körfezinde çalışacak 60 TBP ASD’ lik serinin ilk römorkörü olan “LİMAK 1” bugün (29 Ocak) İstanbul Boğazı’ndan geçerek İskenderun Körfezi’ne gönderildi. LİMAK 1 adlı römorkör beşinci hafta içinde İskenderun körfezinde operasyonlara başlayacak.

LİMAK 1 römorkörü Robert Allen dizaynı olup 25 metre boyunda ve 60 tbp gücünde Azimut pervane sistemi ile donatıldı. Yüksek manevra kabiliyetinin yanında FI-FI E notasyonuna haiz olan römorkör, deniz ve deniz bağlantılı kara yangınlarına müdahale kapasitesine de sahip.

Bu yıl 6 Adet Römorkör filoya katılacak

Med Marine geçtiğimiz ağustos ve eylül aylarında İzmit Körfezi’ ndeki filosuna Safi Port ve Efesan Port adlı römorkörlerini katmıştı. Bugün boğaz geçişini tamamlayarak İskenderun’ a gönderilen LİMAK1 adlı römorkörün ardından, Haziran 2016’ ya kadar her ay bir tane olacak şekilde toplam 6 adet 60 TBP ASD römorkörün de filoya katılacağı belirtildi. Filo güçlendirme sürecinde inşa edilen Safi Port ( Er 43 ) römorkörü ile Limak 1 ( Er 45 ) römorkörleri Credit Europe Bank N.V. tarafından finanse edilmiş olup diğer altı römorkör ise öz kaynak ile inşa edilmiştir.

4 Adet römorkör satış amaçlı inşa edilecek

Med Marine filo güçlendirme sürecinde planlanan bu römorköre ilaveten, inşasına başlanan dört adet 70 TBP ASD ve 2016 ilk çeyreğinde inşasına başlanması planlanan dört adet 75 TBP ASD toplam sekiz adet römorkörün satış amaçlı inşası programlanmıştır. Böylelikle, son bir yıl içinde toplam 16 adet römorkörün inşasının gerçekleştirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

 

Editör: TE Bilişim