‘Meclis üyelerine iki güzel haber vermek istiyorum’

Türk Loydu, Salih Zeki Çakır başkanlığında yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı’na katıldı.

 Deniz Ticaret Odası’nın ekim ayı faaliyetlerinin sunumu  ve ardından sırasıyla IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Deniz Emniyet Derneği Başkan Yardımcısı Harun Şişmanyazıcı ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

‘Meclis üyelerine iki güzel haber vermek istiyorum’ diyerek sözlerine başlayan Cem Melikoğlu: “Ülkemizin milli klas kuruluşu olan Türk Loydu, uluslararası arenada iki ayrı başarıya imza attı. Uluslararası Askeri Gemi Klas Kuruluşları Birliği’nin (NSCA) 14 Ekim 2019 tarihinde Almanya’da gerçekleşen genel kurul toplantısında Türk Loydu bu dönem için başkan yardımcılığına, bir sonraki dönemde de başkanlık görevine seçildi.

MİLGEM Projesi ile başlayan serüvende Türk Loydu, birçok askeri projede yer almış ve ülkemizi hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir başarı ile temsil etmek için elinden geleni yapmaktadır. Türk Loydu böyle önemli bir kuruluşta bu sene başkan yardımcılığını üstlenecek seneye ise başkanlık görevini devralacaktır.

Aynı şekilde #INSA da ticari gemilerde çok etkin olan IMO , Dünya Denizcilik Örgütü benzeri bir yapıya doğru gidiyor. Bu kuruluşta ise ülkelerin orduları ve klas kuruluşları bulunuyor. INSA’nın, yapı olarak ticari alanda dünya çapında faaliyet gösteren Dünya Denizcilik Örgütü #IMO’ya çok benzer bir yapı olduğunu söyleyebiliriz. Türk Loydu, yapılan seçimlerde hem INSA’yı yönetecek olan kritik öneme sahip konseyde yer alabilen beş kuruluştan biri oldu hem de çalışma gruplarında aktif görevler alarak başarılı duruşu ile dikkat çekti.

Ülkemizin savunma sanayi ihracatı her geçen gün artmakta biz de Savunma Sanayi Başkanlığımızın ve Donanmamızın TÜRK LOYDU’na vermiş olduğu bu değerli görevi milli bir bilinç ve gururla yerine getirmeye devam edeceğiz.“ İfadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim