Kimler hükümette olacak, kim Meclis başkanı olacak? Makam toto sezonu açıldı! Neredeyse üç hafta bu mesele konuşuluyor. TBMM Başkanlığı ile İçişleri, Adalet, Milli Savunma ve Ulaştırma gibi bakanlıklara kimlerin atanacağı üç aşağı beş yukarı tahmin de edilir.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; ANAP'ın kuruluşundan beri, yani 30 yıldan fazla bir süredir siyasetin içinde olan Çiçek, 2 dönem Meclis Başkanlığı yaptı. O nedenle yeniden aynı koltukta oturma niyetlisi değil. Hatta yakın çevresine 'İsmet Bey hak ediyor' dediği de konuşuluyor.

Kendisine atfedilen 'Tecrübe dükkanı açsanız iflas edersiniz' sözünü boşa çıkaracak şekilde, tecrübeli bir isim olarak İsmet Yılmaz'ın 7 Haziran'dan sonra boşalttığı Savunma Bakanlığı ya da Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturabilir.

Çemil Çiçek İsmi, Milli Eğitim Bakanlığı için gündemde

Gün içerisinde Ankara kulislerinde alınan bilgiye göre, Cemil Çiçek'in simi Milli Eğitim Bakanlığı için de geçiyor. Kesin olmamakla birlikte, Sayın Çiçek'in bilgi ve tecrübesi ile, ülkemiz için çok önemli bir görev olan Milli Eğitim Bakanlığı makamına gelebileceği konuşuluyor. 

Cemil Çiçek Kimdir?

Cemil Çiçek, 15 Kasım 1946'da Yozgat'ta doğdu. Babasının adı Hacı Ahmet, annesinin adı Meliha'dır.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. Yozgat Belediye Başkanlığı yaptı. Anavatan Partisi Kurucu Üyesi oldu.

18. Dönemde Yozgat; 20, 21, 22 ve 23. Dönemlerde Ankara Milletvekili seçildi. 46, 47 ve 53. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 58 ve 59. Hükümetlerde Adalet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevine seçildi.

İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Çiçek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İsmet Yılmaz

İsmet Yılmaz (10 Aralık 1961, Gürün), Türk siyasetçi ve hukukçu, mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. Bu görevinden önce Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı görevlerinde bulundu.1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu 4 yıllık makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. maddesi gereğince 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. 31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı.

24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine Milli Savunma Bakanlığına atandı. 25. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi.26 Haziran 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015'te yapılan TBMM başkanlık seçimleri için TBMM başkan adayı olarak gösterildi. 1 Temmuz 2015 tarihinde 4. turda 26. TBMM Başkanı olarak seçildi. 

25. Dönemde yeniden Sivas'tan milletvekili seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim