30 Haziran Cumartesi günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ilk etkinlikte MDTO’nun deniz temalı fotoğraf, kompozisyon ve resim yarışmalarının ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi. Törene Vali Vekili Mehmet Çubuktar, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, Mersin Liman Başkanı Hakan Durmaz, MDTO idari yetkilileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşması MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli tarafından yapıldı. Özbenli, Ulu Önder Atatürk’ün engin öngörüsü ile elde edilen kabotaj hakkının, gerek Türk Ulusunun bağımsızlığını temsil etmesi, gerekse Türk denizciliğinin gelişmesi bakımından önemli olduğunu söyledi. ‘Ülkemizi ve geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize bugünden denizi sevdirmeyi, denizciliği anlatmayı, denizciliğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunu benimsetmeyi görev edindik’ diyen Özbenli, çocuk ve gençlere yönelik etkinliklerin bu amaca yönelik olarak düzenlendiğini söyledi. Yarışmalara katılan tüm çocuklara teşekkür eden Özbenli, ortaya koydukları çalışmalardan dolayı kendileriyle gurur duyduğunu belirtti.

Daha sonra yarışmalarda başarılı bulunan çalışmaların sahiplerine ödülleri verildi. ‘Deniz Ve Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasının 7-11 yaş kategorisi birincisi Barbaros İlköğretim Okulu öğrencisi Ayça Yalçıner ödülünü Vali Vekili Mehmet Çubuktar’ın elinden alırken, 12-14 yaş kategorisi birincisi Barbaros İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Tüten’in ödülünü Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin verdi. ‘Deniz Kokan Mersin’ adlı kompozisyon yarışmasında ‘Mavi Yürekli Şehir’ adlı çalışmasıyla başarılı bulunan Mezitli Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Rüveyde Nur Kayadibi’ne ödülü MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu tarafından verildi. ‘Haydi Deniz Anlat’ adlı resim yarışmasının başarı ödülü sahibi Aydınlıkevler İlköğretim Okulu öğrencisi Lorin Yeşilağaç ise ödülünü Liman Başkanı Hakan Durmaz’ın elinden aldı. Yarışmalarda sergileme ödülü alan öğrencilere katılım belgeleri MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli ve Yardımcıları Kpt. Halil Delibaş ile Kpt. Mesut Öztürk tarafından verildi.  

Denizin Çocukları Doyasıya Eğlendi

MDTO’nun diğer etkinliği yine 30 Haziran Cumartesi günü saat 19.30’da Mersin Forum AVM’de gerçekleştirildi. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Denizin Çocukları’ adlı etkinlik ‘Bayramımız Kutlu, Çocuklarımız Mutlu Olsun’ sloganı ile kamuoyuna duyuruldu. Kent halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan özel olarak getirilen 57 çocuk da gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. 

MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Kpt. Halil Delibaş’ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine ilişkin bir konuşma yaptığı etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun mini dinletisi, halk oyunları gösterisi, Hacivat-Karagöz gölge oyunu ve çeşitli yarışmalar yer aldı. Animatörler ve müzik eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklara denizciliğe ve Kabotaj Bayramı’na ilişkin kısa bilgi mesajları da verildi.

Editör: TE Bilişim