Türkiye Yelken Federasyonu tarafından hazırlanıp Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe giren ve kısa adı TUYEP olan “Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı” Türkiye’deki yelken eğitimlerini Uluslararası Yelken Federasyonu-ISAF’ın isteği doğrultusunda yeniden düzenleyip bir standarda oturtmayı hedefliyor.

Yelken Federasyonu Ulusal Yelken Eğitim Programı (TUYEP) kapsamında, Öğretici / Eğitmen Yetiştirme kursları Yelkenli Yatçılık kursu ile devam ediyor.

7-12 Mayıs tarihlerinde Gökova Yelken Kulubünde düzenlenecek kurs, RYA Instructorlar  Simon Jinks ve Chris Slade , tarafından gerçekleştirilecek, D4 Öğreticisi Deniz Karamanoğlu TYF Sorumlusu olarak görev yapacaktır.

Kurs programı 2gün karada teorik ve 4 gün denizde pratik uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. 10 kişilik  grup halinde yapılacak kursa yoğun ilgiden dolayı ilk 10’da yer alamayan adaylar daha sonraki tarihte aynı konuda düzenlenecek kursa katılabileceklerdir.

Ayrıca, RS4 Rüzgar Sörfü Öğretici Kursu 09-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında Adana Yelken Kulübü Tesislerinde gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilişim