Ukrayna'nın liman girişlerine döşediği mayınlardan biri olduğu tahmin edilen bir mayının İstanbul Boğazı girişinde görülmesi üzerine çift yönlü kapatılan İstanbul Boğazı, mayının imha edilmesinin ardından gemi trafiğine yeniden açıldı.

Güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı'nın gemi geçişlerine yeniden açıldığı bildirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  “İstanbul Boğazı, gemi trafiğine açılmıştır” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Boğazı, Sarıyer-Garipçe açıklarında balıkçılar mayın bulunmasının ardından çift yönlü gemi trafiğine kapatılmıştı.

İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanı Akar, İstanbul Boğazı'nda bulunan mayınla ilgili açıklama yaptı. Akar, “Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemiden ‘mayın benzeri bir cisim görüldüğüne’ dair bilgi geldi. Unsurlarımız zaten o bölgelerde yoğun şekilde devriyelerini, görevlerini sürdürüyordu. Süratli bir şekilde SAS timimiz bölgeye intikal ettirildi. Söz konusu cismin mayın olduğunun tespitinin ardından emniyetli bir bölgeye çekildi.

İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor.

Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim