29 nisan-1 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantı cuma günü saat 13.30 da sualtı meraklılarını bir araya getirdi.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda sualtı çalışmalarında söz sahibi olan kişiler konuşma yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Sertbaş'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, yapılan sunumlar ve bildiriler toplantının ardından kitapçıklar halinde katılımcılara dağıtıldı.

Mavi Paylaşım Sualtı Sporları ve Bilimleri Toplantısında, sualtı sporlarına olan ilgi ve bilinci arttırmak amaçlanırken, katılımcılara  uzman kişilerin katılımıyla sualtı ekolojisi, sualtındaki tarihi kalıntılar, sualtı teknolojisi, dalıcıların sağlık açısından taşıdıkları riskler, sualtında oluşabilecek kazalar, hastalıklar ve tedavileri gibi konular hakkında sunumlar yapıldı.

Sunum ve bildirilerle geçen 2 günün ardından toplantının son günü 17 ağustos 1999 deprem şehirlerini anısına yapılan dalışlarla mavi paylaşım sona erdi.

Roy Oksen, Hüseyin Güngör, Yrd. Doç. Harun Özdaş, Dr. Güzden Varinoğlu, Prof. Dr. Hayat Erkanal, Orhan Timuçin ve Tahsin Ceylan'ın konuşma yaptığı toplantıda serbest bildirilere de yer verildi. Değirmendere'de yapılan dalışa Tahsin Ceylan da katılım gösterdi, sualtındaki deprem kalıntılarının çekimlerini gerçekleştirdi.

Sunumlar Marmara'da gizemli batık, Ege Bölgesindeki arkeolojik sualtı çalışmaları, Kaş arkeopark sanal sualtı müzesi, Anküsam deneysel arkeoloji faaliyetleri, Madag mağara çalışmaları, Çanakkale'nin derinlikleri başlıkları altında gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olarak gerçekleştiği toplantıların gecesinde düzenlenen yemek, kokteyl ve davetlerle konuklar eğlenceli saatler geçirdi. Ege Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi sualtı topluluklarının da ilgi gösterdiği mavi paylaşım sualtı sporları ve bilimleri toplantısına sualtına gönül verenler ücretsiz olarak katıldı.

 

Editör: TE Bilişim