Mavi Marmara Samsun'a Demir Attı

Yapılan konferanslarda Filistin, bölgedeki gelişmeler ve Çanakkale’de Türk kadını konuları anlatıldı.

 Mavi Marmara etkinlikleri kapsamında ilk konferansı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın verdi. Aydın, büyük ilgi gören konferansta "Filistin sorununun dini temelleri" konusuna değindi.

Mavi Marmara’nın herhangi bir siyasi ideolojinin değil, mazlum coğrafyaların simgesi haline gelmiş bir gemi olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Görevimiz sadece Mavi Marmara’yı Samsun’a getirmek ve buradan Çanakkale’ye götürmekle bitmiyor. Gemi içerisinde 16 Mart’ta kadar düzenlenecek panel ve konferanslarla insanlarımıza mazlum coğrafyaları ve Çanakkale ruhunu anlatıyoruz. Mavi Marmara gemisinin Samsun’da kalacağı süre içerisinde her gün dolu dolu etkinliklerimiz olacak. Tüm halkımızı bu programlara bekliyoruz" dedi.

Etkinliklerin üçüncü gününde ise Prof. Dr. Fahri Sakal saat 11.00’de "Çanakkale", saat 13.00’te "Mazlum Coğrafyalar" konularında konferans verecek. Saat 15.00’te ise Irak’tan gelen Yaşar Şerif, "Irak’taki insani ve siyasi son durum" konusunu anlatacak. 16 Mart’a kadar Samsunport Sanayi Rıhtımı’nda bekleyecek olan ve içerisinde Mazlum Coğrafyalar Müzesi de bulunan Mavi Marmara gemisine her gün sabah 10.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyaretçiler kabul ediliyor.

Editör: TE Bilişim