İzmir'de 32 plaj ödül alırken Foça'da mavi bayrak almaya hak kazanan Hanedan Plajı, Phokaia Otel, Pollen Tatil Köyü, Leon Otel, Mackerel Tatil Köyü ve Foça Belediyesi Karakum Plajlarının yetkilileri sertifika ve bayraklarını Türkiye Çevre Eğitim Vakfı İzmir-Aydın İl Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş'ın elinden aldı.Hanedan Tatil Köyünde düzenlenen mavi bayrak teslim töreninde konuşan Çevre Vakfı temsilcisi Doğan Karataş, Türkiye sahillerinde bu yıl 355 plajda mavi bayrak dalgalanacağını söyledi. Karataş, bu sayı ile Türkiye'nin dünyada dördüncü sırada olduğuna ve dünya üçüncülüğünün 3 plaj farkı ile 358 plajına mavi bayrak alan Fransa'ya karşı kaybedildiğine dikkat çekerek, 'Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi gelecek yıl dünya üçüncülüğüne adayız. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıla göre mavi bayraklı plaj sayımızın yüzde onluk bir artışa tekabül ettiğini söyleyebiliriz. Buda Türkiye açısından sevindiricidir' dedi.

İzmir'de 2011 yılında 28 olan mavi bayraklı plaj sayısının bu yıl 32'ye yükseldiğini ifade eden Karataş, şöyle konuştu,'Bu yıl İzmir'de 32 Plajımızda 39 mavi bayrak dalgalanacak. Ayrıca belirtmek isterim ki biz 'Türkiye Eğitim Çevre Vakfi olarak' olarak yürüttüğümüz mavi bayrak programında sadece plajlara değil, marina ve yat'larada mavi bayrak veriyoruz. Bu yıl uzun bir aradan sonra İzmir ilimizde 2 marina mavi bayrak almaya hak kazandı. Bunlardan bir tanesi İzmir'de Levent Marina, bir diğeri ise Seferihisar'da Teos marinadır.Ancak dünyada en çok mavi bayrağa sahip olan Antalya şehri ile mukayese edildiğinde bile İzmir ve Aydın sahillerinin sahip olduğu potansiyelin altında olduğunu düşünüyoruz'

Başkan Güler; "Foça'nın Tüm Plajlarında Mavi Bayrak Olacak"

Foça İlçesinde Mavi bayrağını teslim alan Hanedan Tatil Köyü AŞ'nin Genel Müdürü ve Foça Turizmci ve Otelciler Derneği Başkanı Abdullah Güler, 'İlçemize mavi bayraklarımızın kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemiz her ne kadar Bodrum, Marmaris gibi ilçelere göre turizme yönelik yatırım ve işletme bakımından büyük değilse de çevre ve plajların temizliği bakımından gayet güzel bir konumdadır. İlçemizde sayısı her geçen yıl çoğalan mavi bayraklar özverili çalışmalarla bir gün Foça'nın tüm plajlarında dalgalanacaktır' dedi.

Mavi Bayrağa Aday Plajlarımız Var

Foça'da mavi bayrak alan plajların yanı sıra mavi bayrak almaya aday olan plajlarında var olduğuna dikkat çeken Foça Belediyesi Sağlık Memuru Muharrem Yeşilkaya,mavi bayrağa aday olan plajlardan 2 yıl boyunca deniz suyu örnekleri alınarak inceleneceğini, 2 yıl'ın sonunda da sonuçların pozitif çıkması halinde Foça'da mavi bayraklı plaj sayısının artacağını ümit ettiklerini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim