Mavi Bayraklı plajdan toplanan izmaritleri sergilediler

Zonguldak'ın Mavi Bayraklı Kapuz Plajı'nda görevlilerce kumsaldan toplanan izmaritler, onlarca pet şişenin içine konularak kirliliğe dikkat çekmek için plaj girişinde sergilendi.

Görevliler, genellikle kumsala gömülen ya da plajın farklı bölgelerine atılan sigara izmaritlerini toplayarak pet şişelerin içinde biriktirdi. Çeşitli boyutlarda yaklaşık 50 pet şişeyi dolduran izmaritler, "Sizin eseriniz, beğendiniz mi? Kumsaldan toplanan atıkların bir kısmıdır" yazılı pankart asılarak vatandaşların dikkatini çekmesi için plaj girişinde oluşturulan platforma konuldu. Plaj görevlisi Muzaffer Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sabah temizlik sırasında kumsaldan izmarit ve çeşitli atıklar topladıklarını söyledi.

Bu durumun Mavi Bayraklı plaja yakışmadığını vurgulayan Kaya, "Duyarlılığı arttırmak ve kirliliğe dikkat etmek için bunları sergilemeye karar verdik. Birkaç günde topladığımız izmaritleri pet şişelere koyduk. Vatandaşlar izmaritlerin çokluğunu görünce şaşırıyorlar. Uygulamayla kumsaldaki kirliliğin azalacağını ve ziyaretçilerin daha hassas davranacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim