MATSO Denizcilik Lisesi Romanya'dan döndü

Proje kapsamında hazırladığı 'Avrupa Dedektif Öyküleri'ni anlatmak için Romanya'nın Slobozia şehrine giden Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, ilçeye döndü.

Proje kapsamında 5 gün Romanya'da gerçekleştirilen toplantıya katılan MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, 3 öğretmen ve 3 öğrenciyle hazırladıkları dedektif öykülerinin sunumunu yaptı.

Proje kapsamında 6 paydaş ülkenin, topladıkları dedektif öykülerini kitap haline getirerek bastıracağı ifade edildi. Okul Müdürü Mahmut Bez, proje kapsamında Romanya'da yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Geçen yıl başladığımız 'Avrupa Dedektiflik Öyküleri 'isimli Comenius Okul Ortaklığı CDMENIUS MULTILATERAL PROJECT TRACY FOX INVESTIGATES  Projesi kapsamında 3 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan ekibimizle katıldığımız Romanya öğrenci toplantısını başarılı bir şekilde tamamladık. Bu toplantıda, öğrencilerin yazmış oldukları dedektiflik öyküleri ortak ülke öğrencileri tarafından incelenerek gerekli düzeltmeler ve bilgi alışverişi yapıldı. Farklı çalışma gruplarına katılan öğrencilerimiz, hem başka kültürleri tanıma hem de Türk kültürünü tanıtma fırsatı bularak yeni arkadaşlıklar edindi. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve yabancı dile olan ilgilerine önemli katkılar yapan bu toplantı boyunca, ayrıca bir sonraki toplantı öncesinde yapılması gereken çalışmalar görüşülerek proje ortağı ülkeler arasında görev dağılımı yapılmıştır. Bu geziye katılan tüm ekibimizi tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."

Mahmut Bez, bir sonraki toplantının şubat ayında Almanya'nın Bielefeld şehrinde gerçekleşeceğini bildirdi. 

Editör: TE Bilişim