Martı Marina’da Düzenlenen ‘Halit Narin Kupası’ Yelken Yarışları Başladı!

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı yelken yarışlarından biri olan ‘Halit Narin Kupası’na, 17 Mayıs 2014 tarihinde Martı Marina’da start verildi…

1996 yılında bu yana Türkiye’nin önemli marinaları arasında bulunan Martı Marina, ülkemizin dört bir yanından birçok genç yelkencinin katıldığı, Hisarönü Körfezi’nin eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen ‘Halit Narin Kupası’ yelken yarışlarına bu yıl 9. kez ev sahipliği yapıyor.

17 – 23 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek yelken yarışlarında, genç sporcular kıyasıya mücadele edecek. Martı Grubu sponsorluğunda gerçekleşecek ‘Halit Narin Kupası’ yelken yarışları, gençleri yelken sporu ile buluşturuyor. Geleceğin şampiyonları, Milli Takım üyeleri ve belki de Olimpiyatlar’da yarışacak genç yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Özellikle Muğla, Marmaris gibi bölgelerdeki genç sporcuları, yarışmalara davet ederek, geleceklerindeki spor hayatları için fırsat kapılarını açıyor. 8 yıldır düzenli olarak Martı Marina’da düzenlenen yelken yarışlarına, yaklaşık olarak 300 – 350 sporcu katılıyor. Her yıl sporcuların ve izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği yelken yarışlarında, görülmeye değer bir görsel şölen yaşanıyor.

Yarışlar ile ilgili Martı Hotels & Marinas Ege Bölge Koordinatörü Ali Hazar “Martı grubu olarak yelken sporuna ve gençlere destek vermekten mutluluk duyduklarını” belirtti.

Muhteşem doğal güzelliğe sahip Hisarönü Körfezi’nde gerçekleşen Gençlik ve Spor Bakanlığı Halit Narin Kupası Yelken Yarışları’na, 18 Mayıs 2014 tarihinde start verildi.

Optimist, Optimist Junior, Laser Standart, Laser Radial, Laser 4.7 sınıflarında düzenlenecek yarışlara bu yıl yaklaşık 320 sporcu katılıyor. 19 ilden, 43 yelken kulübünün katılacağı yelken yarışlarında, toplamda 14 yarış düzenlenecek. 5 gün boyunca sürecek ve keyifli dakikaların yaşanacağı yelken yarışlarında, 23 Mayıs 2014 tarihinde son yarışların gerçekleşmesinin ardından, kazananların açıklanacağı ödül töreninde, en başarılı olan Optimist sporcusuna geleneksel ‘Halit Narin Kupası’ ödülü verilecek.

PROGRAM 17 Mayıs 2014 Cumartesi (12:00-20.00) İntikal-Kayıtlar

(13:00) Yarış Kurulu Toplantısı

18 Mayıs 2014 Pazar (09:00) Sporcu ve Antrenör Toplantısı

(11:00) Günün ilk start saati

19 Mayıs 2014 Pazartesi (Bir gün önce ilan edilecektir)

Günün ilk start saati 20 Mayıs 2014 Salı (Bir gün önce ilan edilecektir)

Günün ilk start saati 21 Mayıs 2014 Çarşamba (Bir gün önce ilan edilecektir) Günün ilk start saati

22 Mayıs 2014 Perşembe (Bir gün önce ilan edilecektir)

Günün ilk start saati 23 Mayıs 2014 Cuma (Bir gün önce ilan edilecektir)

Günün ilk start saati (14:00) Günün son Uyarı İşareti (16:00) Ödül Töreni ve Kapanış

Martı Marina Hakkında;

1996 yılından bu yana hizmet sunan, mavi bayrak sahibi ve Türkiye'nin denize girilebilen ilk marinası Martı Marina & Yacht Club, lüks ve konforuyla tatilinize ev sahipliği yapan Martı Hemithea Hotel, yakın çevrede keşfedeceğiniz onlarca gizemli koy, uzun yoluculuklarınızın dönüşünde tüm yorgunluğunuzu unutturacak Martı Marina & Yacht Club SPA, ihtiyaçlarınıza cevap verecek şekilde düzenlenen hizmetler, kişiye özel kaptanlık eğitimi ve sunduğu birçok ayrıcalık ile Martı Marina & Yacht Club, misafirlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Deneyimli kadrosu, 24 saat hizmet anlayışı, her boyutta tekne için 430 deniz bağlama ve 100 kara park kapasitesi ile kusursuz bir konaklama sunuyor. Martı Marina & Yacht Club, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi'nin en büyük marina yönetim ve operasyon şirketi olan ART Marine Marinas işbirliğiyle size en yüksek kalitede hizmet sunuyor. Çevreye duyarlı yaklaşımı ile Turmepa (Deniz Temiz Derneği) işbirliği içinde Hisarönü Körfezi'nin temizliğini üstlenen mavi bayrak sahibi Martı Marina & Yacht Club, iki biyolojik arıtma tesisinin yanı sıra kimyasal arıtma tesisine de sahip bir marinadır. Verdiği hizmetler arasında Yacht Hizmeti olarak; denizde bağlama hizmeti, çekme-atma hizmeti (60ton), elektrik (16, 32, 63, 125, 250amp), ücretsiz su servisi, transitlog işlemleri, dalgıç hizmeti, teknik servisler, akaryakıt istasyonu, lojistik, atık alım hizmetleri yer almaktadır. Bunların dışında; otopark, güvelik/CC TV, duş/WC, soyunma kabini/kilitli dolaplar, ATM, kablosuz internet, internet cafe, araç kiralama, havaalanı transferi, charter (yat kiralama), sağlık hizmetleri, kuaför, laundry, konaklama hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetlere ek olarak yeme-içme hizmetleri (Martı Marina Patisserie, Yacht Club & Bar'da latin ezgileri eşliğinde Akdeniz ve Uzakdoğu Mutfağı sunan Mistral Restaurant & Beach Club ), yelken okulu, jakuzili masaj salonları, Türk hamamı, saunası ve buhar odası da bulunan SPA & Hamam, konsept mağazalar; Süpermarket & Şutte, El sanatları, Olive Farm, Quicksilver, Mudo Concept, Yat Malzemeleri gibi dükkanlarla da 7/24 tekne sahiplerinin tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Sadece 17 mil uzaklıkta keşfedilmeyi bekleyen yunan adası Symi, Hisarönü, Datça gibi zengin bir çevresi olan marina aynı zamanda Martı Yelken Klübü'ne de ev sahipliği yapıyor.

Yelken dersleri, Scuba Diving dersleri alabileceğiniz ve daha pek çok spor aktivitesinde bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim