Marport, çevre korumaya yönelik yatırımları kapsamında planladığı E-RTG (Elektrikli konteyner istifleme vinci) projesini hayata geçirdi.

Çevre kirliliğini önlemeye ve enerjiyi daha verimli kullanmaya özen gösteren Marport, Batı Terminali’nde elektrikli RTG (konteyner istifleme vinci) kullanımına başladı.

Proje, Batı Terminali’ndeki 18 adet RTG’nin modifikasyonu, terminal sahasına 1983 metre uzunluğunda enerji basbar’ların ve üç adet transformatör istasyonunun montajının yapılmasını kapsıyor. İlk aşaması test evresi olan ve başarıyla hayata geçen projede iki adet RTG elektrikli olarak kullanılıyor. 2012 yılının Nisan ayında Batı Terminali’ndeki tüm RTG vinçlerin elektrik şebekesi üzerinden beslenmeye başlaması hedefleniyor. Batı Terminali’ndeki iş süreci tamamlandığında aynı proje Marport’un Ana Teminali'nde de uygulanacak.

Ekipman parkında 35 RTG vinci bulunan Marport, tamamını elektrikli olarak kullanmaya başladığında yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayarak, karbondioksit salınımının azaltılmasına önemli oranda katkı sağlayacak.

Marport, proje çalışmalarını dünyada bu alanda konusunda uzman firmalardan biri olan Alman Conductix-Wampfler şirketi ile birlikte yürütüyor.
 

Editör: TE Bilişim