Marmaris'te fırtına ve yağış

 Saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ABD bayraklı bir tekne, dere yatağına sürüklendi - Yağmur sularının getirdiği çamur nedeniyle denizin üzerinde kızıl bir tabaka oluştu, plajlar çöplerle kaplandı.

MUĞLA (AA) - Marmaris ilçesinde saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına ve yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ve yağış, zaman zaman etkisini artırdı. İlçede rüzgarın hızı saatte 75 kilometreye kadar çıktı.

Fırtına nedeniyle Marmaris Körfezi'nde demirli ABD bayraklı bir tekne, dereye sürüklendi. Dere yatağında demir korkuluklara zarar veren teknenin sahibini bulamayan belediye çalışanları, tekneyi dereye vatandaşların da yardımıyla halatla sabitledi. Yağmur sularıyla giden çamur, körfezin üstünde kızıl bir tabaka oluşturdu.

Marmaris Halk Plajı ve Uzunyalı Sahili dalgaların getirdiği çöplerle kaplandı. Meteoroloji yetkilileri, ilçede şiddetli rüzgarın yarın öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Açıklarda saatteki hızının zaman zaman 85 kilometreyi bulması beklenen fırtına nedeniyle balıkçılara denize açılmamaları uyarısında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim