Marmaris ve çevresinin denizcilik eğitimleri üzerine ihtiyaç duyduğu sertifikalı yat kaptanlığı ve gemici eğitimlerinin verileceği Özel Marmaris Denizcilik Eğitim Merkezi geçtiğimiz Cuma günü eğitim ve öğretim hayatına başladı.

Marmaris’te denizcilik alanında büyük bir boşluğu dolduracağı düşünülen eğitim merkezi, okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Törende okulun açılışından doyı adanan adak kurbanı da kesilerek dağıtıldı.

Özel Marmaris Denizcilik Eğitim Merkezi kurucuları Kenan Özdemir ve Süleyman Ekin, Marmaris’te Marmaris halkını ihtiyaç duyduğu büyük bir boşluğu tamamladıklarını ifade ederek, eğitim merkezlerinde alanında uzman kişilerin görev yaptığı, uzak yol kaptanı ve uzak yol baş mühendislerinin de bulundu 9 meslek hocasıyla eğitim hayatına başladıklarını ifade ettiler.

Eğitim Merkezi Kurucularından Süleyman Ekin, “Eğitim merkezimizde bir çok üniversitede dahi bulunmayan alanında uzman öğretmenlerimiz bulunuyor. Aramızda uzak yol kaptanı ve uzak yol baş mühendisi öğretmen arkadaşlarımız var. Okulumuzda kayıtlar başladı. 9 Eylül 2014’te 8 hafta sürecek olan gemicilik eğitimleri, 16 Eylül’de de 4 hafta sürecek olan yat kaptanlığı kurslarımız başlayacak” dedi.

Şu anda her türlü donanıma sahip olan eğitim merkezinde, bilgisayar odalarından, radar ve harita çalışmalarına kadar uygulamalı olarak verilecek eğitimlerde, kursiyerin denizcilikle ilgili karşılaşabileceği her türlü bilgi ve donanıma sahip olması hedefleniyor. Üç katlı binada konuşlanan Özel Marmaris Denizcilik Eğitim Merkezi 3 sınıf daha ilave ederek sınıf sayısını 7’ye çıkarmaya hazırlanıyor.

Özel Marmaris Denizcilik Eğitim Merkezi Kurucularından Kenan Özdemir’de, denizcilik üzerine eğitim almak isteyen tüm herkesi kurslara katılmayı davet ederek, “ Amacımız yatlara ve gemilere gönderdiğimiz  gemi adamlarının eğitimli ve donanımlı olması ilk hedefimizdir. Denizde karşılaşabileceği her türlü koşulları burada kursiyerlerimize öğretiyoruz” dedi.

Kayıtlar Başladı

Bu yıl ilk eğitimlerine başlayacak olan Özel Marmaris Denizcilik Eğitim Merkezi 9 Eylül’de gemicilik eğitimleri, 16 Eylül’de de yat kaptanlığı kursları ile eğitimlerine başlayacak. Bu alanda eğitim almak isteyenler için kayıtlar devam ediyor. Bilgi için 0252 417 44 88’den bilgi alınabilir. Özel Marmaris Denizcilik Eğitim Merkezi Marmaris Özel Ahu Hetman Hastanesi Arkası ve MARTAB karşısında yer alıyor.

Verilen Eğitimler ve Sertifikalar

Yat Kaptanlığı

Gemici

Yağcı

STCW (Denizde Güvenlik)

Radar Gözlem ve Plotlama

Tıbbi Bakım

İlk Yardım

Güvenlik Tanıtım

Güvenlik Farkındalık

Belirlenmiş Güvenlik Görevleri

Ro-Ro Yolcu Gemileri

Editör: TE Bilişim