Marmaris'e Yük Gemisiyle Yat Geldi

Turizm sezonuna yaklaşırken Muğla'nın Marmaris ilçesine özel donanımlı bir yük gemisi tarafından getirilen üç yat, saatler süren çalışma sonrasında denize indirildi.

Sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yapan ve daha sonra yavaş manevralarla Marmaris Limanı'na demir atan ''BBC Congo'' adlı yük gemisi, ilçeye üç lüks yat getirdi. Yat taşımacılığı için özel olarak tasarlandığı belirtilen gemiye, yatların büyük halat ve zincirlerle sabitlendiği görüldü.

Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan Antigua isimli ülkenin bayrağını taşıyan geminin, Victoria Limanı'ndan geldiği ve 12 bin 974 groston ağırlığında, 143 metre uzunluğunda olduğu bildirildi. Geminin, indirme işleminin tamamlanmasının ardından İtalya'nın Taranto şehrine gitmek üzere ilçeden ayrılacağı kaydedildi.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, sahiplerinin müsaade etmemesi nedeniyle yatların kimlere ait olduğu konusunda bilgi vermedi.

Yaklaşık 250 koyun bulunduğu Marmaris'te, Marmaris Yat Marin, Marmaris Netsel Marina, Marmaris Martı Marina ve Albatros Marina isimli 4 marina bulunuyor. 3 bin 500 civarında yat çekme ve bağlama yerine sahip ilçedeki marinalar, yıl boyunca yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

 

Editör: TE Bilişim