Feribotlarla yaklaşık 3 bin Türk vatandaşın Marmaris'te her hangi bir sıkıntı yaşamaması için Muğla Valiliği ve Marmaris Kaymakamlığı kriz masası oluşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde Kızılay Güney Ege İzmir Afet Yönetim Müdürlüğü'nden oluşan 14 kişilik ekipte iki TIR malzemeyle Marmaris Limanına geldi. 10 bin kişilik yemek kumanyasının hazır bulunduran Kızılay, çadır, battaniye, yatak ve hijyenik malzemeler getirdi. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için çadırlarını kurmaya başlayacak. Öte yandan, Libya'dan gelecek vatandaşlar için otellerin çoğu rezervasyon yapılırken, Gümrük sahasında kurulacak çadırlarla Türk vatandaşların işlemleri yapılacak.


Kızılay Güney Ege İzmir Afet Yönetim Müdürlüğü'nden afet görevlisi Mustafa Saytaş, Marmaris'e 14 kişilik ekiple, iki TIR malzeme getirdiklerini belirterek, "Libya'dan gelecek olan Türk vatandaşlarımız yarın öğleden sonra 16.00 gibi Marmaris Liman'ında olacağı bilgisini aldık. Ekibimizle birlikte onları karşılamak üzere geldik. Türkiye'den giden iki gemiye Kızılay lojistik destek sağladı. Gemiye 2 bin 100 kumanya, bin 500 adet gıda kolisi, battaniye, çocuk bezi ve hijyenik malzemeler yükledik. Buraya geldiklerinde çadırlarımızı kuracağız. Yine onların lojistik ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız. İki TIR malzemeyle geldik. Bunların içerisinde de battaniye, yatak, çadır ve 10 bin kişilik yemek kumanyası hazırladık. Yarın sabahtan itibaren her şey hazır olacak. Buraya gelen vatandaşlarımıza Türk Kızılay'ı olarak elimizden gelen her türlü yardımı sağlayacağız. Onların yalnız olmadığını, Türk Kızılay'ın onların yanında olduğunu, Türk insanını yanında olduğunu hep beraber onlara hizmet etmeye hazırız." dedi.

DEPREM DESTEĞİ

Türk Kızılayı Muş Şube Başkanlığı, Bulanık ilçesine çadır ve gıda yardımı gönderdi.

Türk Kızılayı Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, yaptığı açıklamada, ilçede 2 ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Dünden beri artçı sarsıntıların devam ettiği ilçeye çadır ve gıda yardımı gönderdiklerini ifade eden Koç, ''Bulanık'ta 2 ekibimiz şuan görev yapıyor. Bugün itibariyle yardım malzemesi gönderdik. 60 çadır, 100 battaniye, 30 katalitik soba ve 30 koli gıda malzemesi, yerleşim birimindeki vatandaşlara dağıtılmak üzere ilçeye ulaştırıldı. Yardım malzemeleri kaymakamlık tarafından vatandaşlara dağıtılacak'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim